Michiel Buitelaar benoemd tot Chief Digital Media Sanoma Magazines

Michiel Buitelaar benoemd tot Chief Digital Media Sanoma Magazines
, Upstream
@marcoderksen

Michiel Buitelaar benoemd tot Chief Digital Media Sanoma MagazinesAfgelopen week werd bekend dat Michiel Buitelaar per 1 november is benoemd tot chief digital media van Sanoma Magazines. In deze functie geeft hij leiding aan de digitale activiteiten bij de internationale organisatie van Sanoma Magazines. Naast zijn nieuwe rol als internationaal board member, blijft Buitelaar ook zijn huidige functie als COO Digital Media bij Sanoma Uitgevers in Nederland uitvoeren.

Buitelaar zal zich in zijn nieuwe functie richten op het bepalen van de strategie en het uitbouwen van digitale media activiteiten voor de internationale organisatie. In Nederland, Bulgarije en Hongarije is Sanoma in digitale media marktleider. Buitelaar zal zich nu richten op de digitale ontwikkeling in alle 13 landen waar Sanoma Magazines actief is aldus het persbericht.

Onduidelijk is wat deze benoeming van Buitelaar betekent voor de rol van Joris van Heukelom, die ruim 1,5 jaar geleden werd benoemd tot CEO van ilse media. Gezien alle reorganisaties van de afgelopen periode lijkt het er sterk op dat ilse media binnenkort definitief zal overgaan in Sanoma Digital.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ik weet zeker dat er in de praktijk veel winst te behalen is door een nauwere samenwerking tussen Sanoma Magazines en Ilse Media, of beiden nu worden samengevoegd of er alleen personeel wordt uitgewisseld.

  geplaatst op
 • Hoezo onduidelijk? Joris blijft toch gewoon kapitein op de Ilse media boot? Of Sanoma digital boot?....Wel jammer dat het sterke en symphatieke merk Ilse gaat verdwijnen...

  geplaatst op
 • Marco je hebt nationaal (@jorisheuk) en je hebt internationaal (@buitelaar), wat zit je nou te suggereren? ;-)

  geplaatst op
 • @Erwin: ik suggereer niets, ik was alleen verbaasd om niets over de rolverdeling te lezen in het persbericht ;-)

  geplaatst op
 • Deel de verbazing van Marco wel. Gezien het trackrecord van beide heren die overigens bij KPN ook al hebben samengewerkt zal het niet lang duren of de Heuk vertrekt eindelijk terug naar Belgie. Buitenlaar is een meester in landje pik. Vraag het William Linder zijn ex-collega bij Endemol. :)

  geplaatst op
 • Erg goeie beslissing.
  Joris van Heukelom heeft Ilse enkel nog meer kapot gemaakt dan dat het al was. Heukelom blijft toch nooit langer dan twee jaar bij een bedrijf. Tijd om weer verder te hoppen lijkt me.
  Buitelaar is een bijzonder intelligent iemand die dit bedrijf zeer zeker weer op de rails zou kunnen krijgen.

  geplaatst op
 • Lijkt me een verstandig plan om Ilse Media te stoppen en het direct onder Sanoma bestuur te laten vallen. Joris van Heukelom staat nou niet echt bekend als iemand die een bedrijf kan leiden, laat staan winstgevender maken.
  Heukelom moet je internet programma's laten presenteren of zo. Dat kan hij op zich nog wel. Maar een bedrijf runnen, visie hebben en daadkracht tonen, zijn geen dingen die hij machtig is.
  Buitelaar lijkt me een geschiktere kandidaat die niet de prioriteit heeft zichzelf op de borst te kloppen.
  Ik kijk uit naar de digitale tak van Sanoma.

  geplaatst op
 • @Harrue, @Marco: jongens wat zijn dit nu voor kinderrachtige reacties? Prima om kritiek te hebben maar heb dan ook de ballen om het niet-anoniem te doen en met onderbouwing. Op deze manier voegt het niets toe aan de discussie.

  geplaatst op
 • @Marco: Ilse Media bestaat niet meer per 1 jan RT @jorisheuk: We worden 1 digitaal netwerk. ilse media wordt Sanoma Digital (bron: http://twitter.com/LaurensVHG/status/4525472213)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.