• Mobile
  wordt gesponsord door

AR op de iPhone 3GS

AR op de iPhone 3GS
, ANWB
@mdebruin

Terwijl wij wachten op het verschijnen van Layar op de iPhone, verschijnen er in het buitenland steeds meer iPhone apps waar Augmented Reality in is verwerkt voor de iPhone 3Gs, meldt iPhoneclub. Voor steeds meer landen verschijnen er AR apps: USA, UK, Frankrijk en Japan zijn al beschikbaar. Het bedrijf Presselite heeft inmiddels meerdere apps in de appstore en lanceerde afgelopen woensdag hun laatste app: Bionic Eye.

Naast hun Bionic Eye heeft Presselite ook een aantal OV apps met AR gelanceerd: London Bus, Paris Metro, Tokyo Underground. In afwachting tot Layar op de iPhone, Presselite zit ook achter de Amsterdamse Metro app, dus als het goed is kunnen wij hier in Nederland binnenkort ook genieten op de iPhone van AR. Om de OV apps leuk te laten werken heb je wel losse POI bestanden nodig die je apart bij moet kopen. Slim model vanuit de uitgever, ben benieuwd of het aanslaat. Met het kopen van het programma ben je er dus nog niet. En ik lees dat andere partijen die OV apps maken zoals mijn eigen bedrijf en de makers van Bushaltes ook interesse hebben. Dus waarschijnlijk wordt het steeds leuker in het openbaar vervoer met AR.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Een tweede partij die veel met AR doet op de iPhone is acrossair. Naast meerdere OV apps (waaronder Nearest Tube, NY Subway, Barcelona metro, Madrid Metro) bieden zij ook een AR browser aan ala Layar.

  Demonstratie films van Arossair op YouTube

  geplaatst op
 • Met Nearest Places van Acrossair kun je ook NL treinstations vinden.

  Vanuit mijn achtertuin:
  http://twitpic.com/jbxj7

  geplaatst op
 • Leuk.

  Maar het praktische nut hiervan blijft mij, als iPhone gebruiker, ontgaan. Waarom zou iemand dit willen? De nadruk lijkt nog heel erg op openbaar vervoer te liggen, het 'hoe vind ik de dichtstbijzijnde bushalte' idee. Ik denk niet dat dit interessant genoeg is om alle ophef te verantwoorden.

  Wie geeft mij het overtuigende voorbeeld dat ook mij enthousiast maakt over AR?!

  geplaatst op
 • @Murphsy: de "killer app" voor AR ligt ook volgens MIT Technology Review nog in het verschiet. Wel worden daarin onder meer Acrossair en Layar genoemd. Een mooie prestatie!

  geplaatst op
 • In de Nearest Place app zitten heel veel andere POIs.

  Daarom lijkt Layar zo interessant: daar kunnen zelf lagen aan/uit gezet worden zodat alleen jouw interesses actief zijn.

  Wat zou jij willen zien @Murphsy

  geplaatst op
 • Het idee dat er 1 of een beperkt aantal killer apps zullen zijn voor mobiele AR is bij voorbaat onzinnig. Mobiele AR is een kwestie van wat ik gadgeteritis noem. Dat bedoel ik niet negatief - volgt gewoon logisch uit de spelende (media)mens.

  Alleen jammer dat je softwaregadgets niet in de chips kunt stoppen: Layar in de Lays - nu ook voor op de tv - geef zelf de gewenste GPS-waarden op en speel mee - lekker "MechanischTurken" - help uw favoriet - Real Life MMORPG - gesponsord door BING Maps! Het is tijd voor een nieuwe software-Flippomanie op 3 screens (All rights reserved ;-)

  geplaatst op
 • Heremetijd, wat zijn Flippo's??? krijg ik in de mail. Ach jongens, dat was me een succes. <a href="http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2006/11/27/271106_snoep_brussel.html">Tot tien jaar na dato formidabel gesteggel. Fantastico grosso! Dus zoiets voor software-gadgets & -widgets. Hoe nice & chill.

  geplaatst op
 • Layar in Lays nog niet uit de luiers? Maar ik voorspel u: precies op die manier gaat P&G straks software verkopen via de barcodes van producten die betaald zijn (of klap ik nu uit de school - All rights reserved ;-) Hoe moeilijk is het nog? Retailers, denk eens na man!

  geplaatst op
 • Ja Herman, da's waar. Daar moet je dan punten aan besteden. Hehe --- biertje?

  geplaatst op
 • Murphsy zondag 27 september 2009, 10:40
  Je moet even op Youtube zoeken op Augmented reality.
  Dan zie je wat er allemaal mogelijk is hiermee.
  Dit is de toekomst van marketing. Het heeft ongekende mogelijkheden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.