• Mobile
    wordt gesponsord door

Mobiele internetgebruiker: Snelheid belangrijk, helft klikt op advertenties

Mobiele internetgebruiker: Snelheid belangrijk, helft klikt op advertenties
{title}

Mobiele internetgebruikers, en dan vooral die vermaledijde iPhone users, zijn voor de helft minder geneigd om op advertenties te klikken dan non-mobile internet gebruikers. Dat blijkt uit onderzoek van Chitika (een online advertising netwerk, korreltje zout dus schrijft Robin Wauters op TC). “Of the five major smartphone operating systems - Google’s Android, Apple’s iPhone, Microsoft’s Windows CE, Palm OS, and Research In Motion’s BlackBerry, iPhone ranked the worst for clickthrough rate at 0.30%,” schrijft MarketingCharts. Let wel: Het onderzoek vergeleek dezelfde uitingen op verschillende media-platformen. En dus niet online advertising in vergelijking met mobile advertising (advertising geoptimaliseerd voor mobile).

Hoewel de voorspellingen voor de mobile ad markt gunstig lijken (zie ook: “Een op drie smartphonegebruikers gevoelig voor mobile ads” ), gooien dit soort onderzoeken dus roet in het eten. Maar de markt is in ontwikkeling; onderzoeken spreken elkaar veelvuldig tegen.

Ander recent onderzoek van InsigthExpress Research (ook via MC) wijst uit, dat de snelheid waarin een mobiele site laadt het belangrijkst is voor een mobiele internetgebruiker om terug te keren naar die site. Gebruiksvriendelijke navigatie en de kwaliteit van de content van de mobiele site komen op de tweede en de derde plaats. Content = King? Nope. Snelheid en navigatie.

Wauters schrijft op TechCrunch:

“On the flip side, there hasn’t been that much independent research for mobile ad click-through rates yet, and I’m equally keen not to blatantly believe studies that show mobile advertising commands spectacularly high click-through rates compared to web advertising.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik snap de kop niet: "helft klikt op advertenties". Wat is dat voor conclusie, als er staat dat er een CTR van gemiddeld 0,48% behaald wordt?

    Dat is echt een verkeerde voorstelling van de uitkomst van het onderzoek: Mobiele internetgebruikers zijn voor de helft minder geneigd om op advertenties te klikken dan non-mobile internet gebruikers.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.