Google Streetview toont nu ook lokale bedrijfsresultaten

31 augustus 2009, 10:45

{title}Google is druk bezig om steeds meer Nederlandse plaatsen en attracties op te nemen in Google Streetview. Met deze functionaliteit binnen Google Maps is het mogelijk om virtueel bepaalde locaties te bezichtigen. Nu wordt deze functie ook interessant voor bedrijven. Vorige week kondigde Google aan dat het lokale bedrijfsvermeldingen gaat opnemen in Google Streetview. Hiermee integreert Google twee functionaliteiten van Google Maps om zo de zoekresultaten verder te verbeteren.

Google Maps

Bij het zoeken naar bedrijven in Google Maps verschijnt er nu, indien beschikbaar, een Google Streetview link. Als je op deze link klikt wordt je meteen binnen Streetview naar de locatie van het bedrijf gebracht. De rode ‘ pin marker’ met bedrijfsinformatie en links blijft beschikbaar. Ook de markers van nabijgelegen bedrijven uit de zoekresultaten blijven zichtbaar binnen Streetview. Google geeft aan dat het druk bezig is om te zorgen dat de bedrijfsvermeldingen accuraat op de kaart worden weergegeven.

Het combineren van Google Streetview met lokale bedrijfsresultaten maakt het voor bedrijven nog belangrijker om een vermelding aan te vragen binnen het Bedrijfscentrum van Google om zo optimaal vindbaar te zijn.

Peter Minkjan
Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting

Mede-eigenaar en marketingmanager bij 360 Scouting, waar ik mijn passie voor marketing, voetbal en innovatie kan combineren. Samen met een team van elite videoscouts helpen wij betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland om meer geschikte spelers te vinden. De scouts, verspreid over drie continenten, behoren tot de absolute top 1% na een zeer uitgebreide selectieprocedure.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!