Gaat Twitter eindelijk geld verdienen?

24 augustus 2009, 05:22

{title}Het antwoord is ‘ja’. Maar de precieze plannen blijven vaag en wat er komt is niet bijzonder vernieuwend noch wereldschokkend. In een interview met VentureBeat van vorige week zei Twitter-oprichter Biz Stone dat er commerciële API’s komen (“later this year”), er komen business accounts waarmee je meer gedetailleerde statistieken kunt opvragen en er komen ‘certified accounts’: dat doet Twitter nu al voor de supersterren van deze wereld: is het écht John Mayer die tegen je praat?

In het interview (ultrakort) zegt Stone ook nog, dat Twitter de mogelijkheid van acquisities niet uitsluit en geeft hij toe met FriendFeed te hebben gepraat voordat het werd gekocht door Facebook. De commerciële proposities die Twitter gaat aanbieden zullen volgens Stone nimmer third-party devevelopers in de weg staan: “We’ll continue to support the ecosystem with a whole new set of commercial APIs.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!