TNT doet het met Layar: Zoek de brievenbus

TNT doet het met Layar: Zoek de brievenbus

TNT post meldde op de dag van lancering van Layar dat ze d’r ook één hebben. Een Layar. Eén waarmee je brievenbussen en postagentschappen kunt ‘zien’. Kek om te hebben, met een Layar ben je in één klap ‘ahead of the curve’. Wie doet er nog wat met papieren brieven? Juist, natuurlijk. De mensen met Android telefoons. Ai, das cynisch. En flauw.

Michel Geerts, online marketingmanager van TNT Post, heeft er in bovenstaande video wat andere gedachten over. Hij vindt, dat TNT met deze brievenbus-Layar tegemoet komt aan de wensen van de klant: vindbaarheid, klantvriendelijkheid. Daarin heeft hij misschien wel gelijk. In bovenstaande video demonstreert Geerts de TNT-brievenbus-Layar. Managing director van OneShoeMobile Michel van Velde ontwikkelde voor TNT de brievenbus-Layar; Van Velde vertelt in de video over het ontwikkelproces.

 

Geen targets

Er hoefden bij dit project volgens Geerts even geen targets opgesteld en gehaald te worden. Ook zijn er niet al teveel verwachtingen opgesteld over de return on investment. Het is zaak om te innoveren, juist voor TNT in een “moeilijke markt”, zoals Geerts het zegt.

Persbericht

In het persbericht (‘TNT Post maakt via Layar brievenbussen en postkantoren vindbaar via de telefoon’) zei Geerts:

“Middels het gebruik van Layar kunnen we onze consumenten helpen met het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbussen en postkantoren. Dit is dan ook een waardevolle aanvulling op de mobiele website http://m.tntpost.nl die we enkele weken geleden lanceerden. Layar past precies in de mobiele strategie van TNT Post. Doelstelling van het inzetten van mobiel internet voor TNT Post is het op elk moment toegankelijk maken van belangrijke of handige informatie voor de consument. Het mobiel internet, de toestellen en de grote hoeveelheid gebruikers laat dit nu toe”.

Over hoe het dan allemaal werkt of zou moeten werken meldt het persbericht:

“Met de Layar applicatie kan een gebruiker door de camera de dichtstbijzijnde diensten van TNT Post vinden. De mobiele telefoon is daarmee een handige locatie zoeker. De applicatie Layar plaatst als het ware een laag met digitale informatie over het beeldscherm heen. Met behulp van GPS wordt er vervolgens via het beeldscherm informatie gegeven over de dichtstbijzijnde locaties. Ook is er aanvullende informatie over de verschillende locaties te lezen en kan men een routebeschrijving starten naar de gekozen locatie.”

Michel van Velde van OneShoeMobile zei in het persbericht:

”Als je er even over nadenkt zijn de mogelijkheden onbeperkt. Momenteel zijn we in gesprek met meerdere partijen om de Layar software te implementeren en de reacties die we mogen ontvangen zijn echt fantastisch. We merken dat innovatie echt een motor voor de economische groei is: wie niet vernieuwt, staat stil. Innovatie is cruciaal voor het behalen van concurrentievoordeel en mobile marketing is een van die cruciale factoren.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Waanzinnig wat de mensen van SPRXmobile uit de hoge hoed hebben "getoverd" en op zich een handige toepassing van TNT klein minpuntje aan het interview, het geluid loopt niet sync met het beeld :(

  geplaatst op
 • In ieder geval vind ik dit op zich een hele leuke applicatie, maar ik had toch liever dat TNT Post eerst investeerde in de kwaliteit van de postbezorging en daarna pas in dit soort zaken. Maar ik zal het wel weer helemaal verkeerd zien. weblog Johan Koning, dossier TNT Post

  geplaatst op
 • Ik vind het ontzettend tof dat een vrij traditioneel bedrijf als TNT post kiest voor een dergelijke innovatie. Uiteraard kun je je afvragen wat de directe toegevoegde waarde zal zijn, maar ik vind het goed dat ze laten zien dat ze ook dit soort "nieuwe dingen" aan durven te pakken.

  Ben helemaal voor! Keep up the good work.

  geplaatst op
 • @Siegfried: Ik ben eens, maar wanneer heb jij (doelgroep kekke AR-telefoons) voor het laatst een brief gepost?
  @Johan: Ik denk dat niet alles uit een pot gaat bij TNT. Ze hebben vast een budget voor innovatie, dat ze niet aan algemene kwaliteit van postbezorging mogen spenderen ;)

  geplaatst op
 • rare vraag maar hoe weet ik of er nieuwe layars zijn? Stel dat ik voor de toren van piza sta en ik wil weten waarom deze zo schuin staat. Hoe vind ik dan de juiste layar?

  geplaatst op
 • Wat moet ik in godesnaam met een brievenbus layar!? Sorry hoor, maar dit is echt 'innoveren' om het innoveren. Zoals ze zelf ook al aangeven overigens.

  geplaatst op
 • Nooit moeite gehad met het vinden van een brievenbus @onleen.nl!? tenzij je natuurlijk niks verstuurt met de post, dan behoor jij ook zeker niet tot de doelgroep en dan begrijp ik je reactie ook niet.Tegenwoordig wordt er nog heel veel met de post verstuurt en het vinden van een brievenbus of postkantoor is nog steeds een probleem. Deze dienst maakt het een stuk makkelijker.

  Daarnaast draait het niet om het innoveren, maar een bewuste strategie en een visie op de wereld en de verandering van de lifestyle van de mensen. Als je nu investeert in dit soort technieken dan maak je een voorsprong op je concurrenten. (zie onder andere Kanter, 1983; Pascale, 1990; Tushman et al., 1997). Het resultaat van innovatie kan bijvoorbeeld zijn dat unieke eigenschappen in een product of dienst worden gecreëerd die waardevol en niet-imiteerbaar zijn (Barney, 1991). Innovatie kan voor een bedrijf leiden tot het behalen van de meest gunstige positie in een branche (Porter, 1980). Het realiseren van nieuwe producten kan direct de consumptie en productie in een economie vergroten; het efficiënter inrichten van productieprocessen kan de concurrentiepositie van bedrijven verbeteren. Innovaties spelen zo een rol bij productiviteitsgroei die niet direct voortvloeit uit arbeid en kapitaal, maar uit een veranderde synergie of ‘samenwerking’ tussen beide productiefactoren.

  Het laat dus heel mooi zien hoe iets traditioneel samen gaat met nieuwe ontwikkelingen. Net als de mooie combinatie van print met bijv. QR codes of zoals Pepsi en CBS videoreclame in een tijdschrift introduceren (http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2974982&utm_campaign=rss&utm_source=rss&utm_medium=rss)

  De combinatie van iets traditioneel (wat blijft bestaan) en innovatief maakt iets waardevol.

  geplaatst op
 • Met gevaar te worden beschuldigd van 'preken voor eigen parochie' maar ik (als mede-oprichter van Layar recht in de doelgroep denk ik) weet inderdaad niet goed waar zich de dichtstbijzijnde postbussen bevinden (want mega digitaal).

  Maar aangezien ik in de leeftijd zit dat je nog wel eens een kaartje wilt versturen voor huwelijk, geboorte en andere festiviteiten (dat papieren kaartje is toch echt leuker dan een mailtje, sms'je of eCard) ben ik zelf in ieder geval superblij met deze layer!

  geplaatst op
 • Wie stuurt zijn post nog met TNT?
  Niet als je een belangrijk document of pakket moet sturen in ieder geval. Ze raken alles kwijt, de pakketten zijn niet te tracken en aangetekend versturen is bij TNT hetzelfde als een brief op de post gooien.
  Hun medewerkers stelen trouwens ook als je dingen bij de ingang van je bedrijf hebt liggen.
  TNT is eruit bij meerdere bedrijven. UPS is vele malen betrouwbaarder.

  geplaatst op
 • Is er niet ook zoiets voor op je computer? Of een site? Ik kan het even niet zo snel vinden.....ben namelijk op zoek naar een brievenbus dicht in mijn (nieuwe) buurt:D

  geplaatst op
 • Gevonden! via de tnt post locatiewijzer. Handiiiggg

  geplaatst op
 • @judith, je kan ook naar de mobiele website van tnt post surfen. Op de mobiele website van TNT Post zit een locatiewijzer geïntegreerd die de dichtstbijzijnde diensten van TNT Post in jouw omgeving aangeeft.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.