TNT doet het met Layar: Zoek de brievenbus

20 augustus 2009, 05:46

TNT post meldde op de dag van lancering van Layar dat ze d’r ook één hebben. Een Layar. Eén waarmee je brievenbussen en postagentschappen kunt ‘zien’. Kek om te hebben, met een Layar ben je in één klap ‘ahead of the curve’. Wie doet er nog wat met papieren brieven? Juist, natuurlijk. De mensen met Android telefoons. Ai, das cynisch. En flauw.

Michel Geerts, online marketingmanager van TNT Post, heeft er in bovenstaande video wat andere gedachten over. Hij vindt, dat TNT met deze brievenbus-Layar tegemoet komt aan de wensen van de klant: vindbaarheid, klantvriendelijkheid. Daarin heeft hij misschien wel gelijk. In bovenstaande video demonstreert Geerts de TNT-brievenbus-Layar. Managing director van OneShoeMobile Michel van Velde ontwikkelde voor TNT de brievenbus-Layar; Van Velde vertelt in de video over het ontwikkelproces.

Geen targets

Er hoefden bij dit project volgens Geerts even geen targets opgesteld en gehaald te worden. Ook zijn er niet al teveel verwachtingen opgesteld over de return on investment. Het is zaak om te innoveren, juist voor TNT in een “moeilijke markt”, zoals Geerts het zegt.

Persbericht

In het persbericht (‘TNT Post maakt via Layar brievenbussen en postkantoren vindbaar via de telefoon’) zei Geerts:

“Middels het gebruik van Layar kunnen we onze consumenten helpen met het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbussen en postkantoren. Dit is dan ook een waardevolle aanvulling op de mobiele website http://m.tntpost.nl die we enkele weken geleden lanceerden. Layar past precies in de mobiele strategie van TNT Post. Doelstelling van het inzetten van mobiel internet voor TNT Post is het op elk moment toegankelijk maken van belangrijke of handige informatie voor de consument. Het mobiel internet, de toestellen en de grote hoeveelheid gebruikers laat dit nu toe”.

Over hoe het dan allemaal werkt of zou moeten werken meldt het persbericht:

“Met de Layar applicatie kan een gebruiker door de camera de dichtstbijzijnde diensten van TNT Post vinden. De mobiele telefoon is daarmee een handige locatie zoeker. De applicatie Layar plaatst als het ware een laag met digitale informatie over het beeldscherm heen. Met behulp van GPS wordt er vervolgens via het beeldscherm informatie gegeven over de dichtstbijzijnde locaties. Ook is er aanvullende informatie over de verschillende locaties te lezen en kan men een routebeschrijving starten naar de gekozen locatie.”

Michel van Velde van OneShoeMobile zei in het persbericht:

”Als je er even over nadenkt zijn de mogelijkheden onbeperkt. Momenteel zijn we in gesprek met meerdere partijen om de Layar software te implementeren en de reacties die we mogen ontvangen zijn echt fantastisch. We merken dat innovatie echt een motor voor de economische groei is: wie niet vernieuwt, staat stil. Innovatie is cruciaal voor het behalen van concurrentievoordeel en mobile marketing is een van die cruciale factoren.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Jöran

  Waanzinnig wat de mensen van SPRXmobile uit de hoge hoed hebben “getoverd” en op zich een handige toepassing van TNT klein minpuntje aan het interview, het geluid loopt niet sync met het beeld 🙁


  20 augustus 2009 om 06:32
  sjongsma

  Ik vind het ontzettend tof dat een vrij traditioneel bedrijf als TNT post kiest voor een dergelijke innovatie. Uiteraard kun je je afvragen wat de directe toegevoegde waarde zal zijn, maar ik vind het goed dat ze laten zien dat ze ook dit soort “nieuwe dingen” aan durven te pakken.

  Ben helemaal voor! Keep up the good work.


  20 augustus 2009 om 07:26
  mgvandenbroek

  @Siegfried: Ik ben eens, maar wanneer heb jij (doelgroep kekke AR-telefoons) voor het laatst een brief gepost?

  @Johan: Ik denk dat niet alles uit een pot gaat bij TNT. Ze hebben vast een budget voor innovatie, dat ze niet aan algemene kwaliteit van postbezorging mogen spenderen 😉


  20 augustus 2009 om 07:50
  Love Layar

  rare vraag maar hoe weet ik of er nieuwe layars zijn? Stel dat ik voor de toren van piza sta en ik wil weten waarom deze zo schuin staat. Hoe vind ik dan de juiste layar?


  20 augustus 2009 om 08:58
  onLeen.nl

  Wat moet ik in godesnaam met een brievenbus layar!? Sorry hoor, maar dit is echt ‘innoveren’ om het innoveren. Zoals ze zelf ook al aangeven overigens.


  20 augustus 2009 om 10:40
  Claire Boonstra

  Met gevaar te worden beschuldigd van ‘preken voor eigen parochie’ maar ik (als mede-oprichter van Layar recht in de doelgroep denk ik) weet inderdaad niet goed waar zich de dichtstbijzijnde postbussen bevinden (want mega digitaal).

  Maar aangezien ik in de leeftijd zit dat je nog wel eens een kaartje wilt versturen voor huwelijk, geboorte en andere festiviteiten (dat papieren kaartje is toch echt leuker dan een mailtje, sms’je of eCard) ben ik zelf in ieder geval superblij met deze layer!


  20 augustus 2009 om 15:16
  marco

  Wie stuurt zijn post nog met TNT?

  Niet als je een belangrijk document of pakket moet sturen in ieder geval. Ze raken alles kwijt, de pakketten zijn niet te tracken en aangetekend versturen is bij TNT hetzelfde als een brief op de post gooien.

  Hun medewerkers stelen trouwens ook als je dingen bij de ingang van je bedrijf hebt liggen.

  TNT is eruit bij meerdere bedrijven. UPS is vele malen betrouwbaarder.


  23 augustus 2009 om 09:43
  Judith

  Is er niet ook zoiets voor op je computer? Of een site? Ik kan het even niet zo snel vinden…..ben namelijk op zoek naar een brievenbus dicht in mijn (nieuwe) buurt:D


  29 juni 2010 om 14:11
  Judith

  Gevonden! via de tnt post locatiewijzer. Handiiiggg


  29 juni 2010 om 14:16
  Ronald

  @judith, je kan ook naar de mobiele website van tnt post surfen. Op de mobiele website van TNT Post zit een locatiewijzer geïntegreerd die de dichtstbijzijnde diensten van TNT Post in jouw omgeving aangeeft.


  30 juni 2010 om 11:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!