ReclameReview: Symantec Norton Heroes

ReclameReview: Symantec Norton Heroes

Symantec wil met Norton Heroes het brede publiek overtuigen van het belang van goede computerbeveiliging.

Credits:
Bureau: Coryfeeën
Beeld: Boer & Goeroe
Online: Frismedia
Muziek: SonicPicnic
Postproductie:Vision Impossible

De doelstelling:
Met de “Norton Heroes” campagne probeert Symantec het brede publiek te overtuigen van het belang van goede beveiliging.

De uitwerking:
De website presenteert de fictieve cartooneske stad Netropolis. De bewoners van de stad worden bedreigd door vele gevaren. De Norton Heroes beschikken over een speciale superkrachten om de bewoners van Netropolis te beschermen tegen deze bedreigingen. Op de actiewebsite kun je een viral video bekijken, in deze video zie je de NortonHeroes in gevecht met virussen. De NortonHeroes worden uitgebeeld door drie parkouratleten. Op deze actiesite maak je tevens kans op een Netbook.

Het oordeel:
Dit is weer eens iets anders: een commercial voor een virusscanner. Indirect dan, want eigenlijk word je alleen gewezen op de site NortonHeroes.nl, waar je deze viral video kunt zien. En dat vond ik nu net een beetje vreemd: je kunt de viral video bekijken op de actiesite. Is dat niet omgekeerd geredeneerd? Tuurlijk: je kunt een Netbook winnen als je de video doorstuurt naar je vrienden. Maar het principe van viral marketing is toch dat je merk of product (in dit geval dus je actiesite) vanzelf onder de aandacht komt bij de doelgroep omdat je iets leuks hebt gemaakt? Hoe dan ook, ik vind de actiesite erg mooi gemaakt. Het is niet supercommercieel, want je wordt niet overal belaagd door aanbiedingen. Zo hou je het leuk voor bezoekers. Nog even over de commercial: goed gebruik gemaakt van parkour/freerun en bijpassende muziek om een energieke viral te maken waarin de Norton Heroes kwaadaardige virussen te lijf gaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Breed publiek overtuigen?
  Ik voel me nog niet eens aangesproken hierdoor. zeker niet icm een virusscanner..

  geplaatst op
 • De video is mijns inziens echt tof uitgevoerd. De vraag is of deze viral waardig is. Het feit dat op basis van een incentive de video doorgestuurd kan worden en daarmee het viral effect op gang moet komen, zegt denk ik ook iets over de eigen verwachtingen rondom het filmpje. Ik zou persoonlijk ook niet verwachten dat het filmpje spontaan als viral doorgestuurd zou worden (zonder viral), daarvoor knalt deze net even te weinig.

  Na zeker 10 minuten op de site rondgeklikt te hebben, heb ik informatie over ene Aurora en Nemesis gevonden, en er blijkt een volledige comics-serie verstopt te zitten achter de site. Het idee van een comics serie op zich, in een Sin City achtige stijl spreekt me wel aan, maar de teksten en verhaallijnen in de strips... Nee, maak er dan 1 goede van, want veel van de comics lopen na een te kort verhaal iets te kort door de bocht. Worden de beste comics ook als ad in offline media geplaatst?

  Tot slot: jammer dat er geen simpele repetitieve game in de actiesite zit. Het zoals door David omschreven energieke filmpje vraagt hier wat mij betreft wel om. De game had zeker niet groots uitgepakt hoeven worden, aangezien de setting vanuit de actiesite al heel sterk neergezet wordt. Maar had denk ik net even meer interactie mogelijkheden en stimulans rondom de actie geboden.

  geplaatst op
 • Dat hele freerunnen is nu wel een uitgekauwd concept hoor.. en eerlijk gezegd past het al helemaal niet bij een poeptrage virusscanner..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.