Yota gaat 1 miljoen Russen van Wimax voorzien

18 juni 2009, 04:46

Op de eerste dag van bedrijfsbezoeken van de Rusland reis bezochten we Yota Wimax een bedrijf die zich heeft gespecialiseerd in draadloos internet op basis van het snelle Wimax protocol.

Ik sprak Dennis Sverdlov (31), de charismatische CEO van Yota Wimax. Hij geeft leiding aan een bedrijf waar 500M euro in is geïnvesteerd en hij heeft 800 mensen voor zich werken. Momenteel melden zich wekelijks 10.000 nieuwe klanten aan en de verwachting is dat in 2010 1 miljoen Russen gebruik maken van dit systeem. Die groei is niet vreemd gezien het aanbod. Want iedereen wil toch voor €25 per maand een USB dongle waarmee je overal draadloos ongelimiteerd kan internetten met een snelle Wimax verbinding en daarmee ook nog muziek gratis kan streamen en downloaden? Het Dik kanaal heb ik verder aangevuld met interessante filmpjes over de achtergrond van Wimax en implementatievoorbeelden uit andere landen zoals bijvoorbeeld Afghanistan.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!