Ilse.nl terug bij grondleggers: Nieuwe portal in aanbouw

11 juni 2009, 04:48

{title}Ilse.nl is na 13 jaar terug bij oprichters Merien ten Houten en Robert Klep. Ilse media geeft de merk- en domeinnaam in licentie aan Netwise Publications, het bedrijf van Ten Houten en Klep. Het merk en de URL ilse.nl blijven eigendom van ilse media. Dat meldt ilse media vanmorgen in een persbericht. ‘Binnen enkele maanden wordt op ilse.nl een site gelanceerd met een nieuw portal concept. Ilse.nl blijft de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland. Op korte termijn zal er voor de bezoekers van de site weinig veranderen.’

Merien ten Houten: “Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland. Ilse.nl verdient het om vernieuwd te worden.” Joris van Heukelom (directeur Ilse Media) “Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn. En dat het merk nog steeds een goed uitgangspunt is ook.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Sjoerd

  Maak er inderdaad maar weer eens wat moois van. Ilse is een mooi merk en de eerste Nederlandstalige zoekmachine.. Helaas was deze zoekmachine dermate slecht (en niet bezig met innoveren) dat de positie van ‘grootste’ zoekmachine binnen afzienbare tijd teniet werd gedaan. Ik geloof er alleen niet in dat ‘Ilse.nl blijft de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland’ aangezien geen hond tegenwoordig meer Ilse als startpagina heeft .. Startpagina.nl ja, Google ja, Ilse nee ..


  11 juni 2009 om 05:18
  Peggy

  Misschien kan het inderdaad wat worden nu.

  Ilse is de laatste jaren alleen maar stoffiger en nuttelozer geworden. Ik heb dat altijd erg jammer gevonden. Ik hoop dat met deze mensen weer aan het roer Ilse weer de goede kant op zal gaan. Misschien een beetje het effect toen Apple Steve Jobs eruit had gedaan en een of ander CEO met geen enkele passie het roer hebben laten overnemen. Apple is toen bijna naar de kelder gegaan.

  Gelukkig kwam Jobs terug en zo ook de visie van het bedrijf.

  Ilse kan nu ook nog hun bedrijf redden lijkt me.


  11 juni 2009 om 06:01
  ssmeding

  Hoewel naamgever van Ilse Media, is er geen sprake van dat de neerwaartse spiraal van Ilse.nl het bedrijf naar de kelder helpt. Wel heeft de site door de jaren heen misschien niet de aandacht gekregen die het verdiende, waardoor andere activiteiten automatisch belangrijker zijn geworden voor het bedrijf, zodat het ook minder interessant werd om in Ilse.nl te blijven investeren.

  Hopelijk komt hier in de nieuwe vorm verandering in. Er zijn al genoeg historische namen uit de geschiedenis van het internet verloren gegaan.


  11 juni 2009 om 09:44
  Trabec

  Ilse heeft al veel te lang een directie van ’tram bestuurders’ zoals ze dat noemen. Loon mensen met geen enkele passie of gevoel voor de markt.

  Zou erg goed zijn om dit bedrijf eens af te stoffen door de oprichters terug te halen.

  Dood aan de trambestuurders, lang levede ondernemers; )


  16 juni 2009 om 08:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!