Collaboration in the Cloud

Collaboration in the Cloud

Dinsdag was het zover. Het boek “Collaboration in the Cloud: How cross-boundary collaboration is transforming business” - waar ik en vele anderen menig zweetdruppeltje aan hebben gespendeerd - werd eindelijk officieel uitgereikt. In het nieuwe Microsoft pand vond de uitreiking plaats onder leiding van Sogeti CEO Jeroen Versteeg en Microsoft General Manager Theo Rinsema. Samen met collega en mede-auteur Clemens Reijnen (@clemensreijnen) heb ik die middag een presentatie gegeven waarin de rode draad van het boek werd besproken.

 

Samenwerking tussen mensen en bedrijven is van levensbelang om te overleven in de hedendaagse gehyperlinkte zakenwereld. De snelheid van verandering, de onvoorspelbaarheid en het toenemende sociale karakter van de markt, zorgen ervoor dat nieuwe vormen van samenwerken een onderscheidende factor worden voor organisaties. Deze nieuwe manieren van samenwerken, zoals Wikipedia, Twitter, Facebook, LindkedIn, Second Life, World of Warcraft, Hyves en MSN, bestaan al een tijd binnen de privésfeer van de medewerkers, maar nu sijpelen ze ook bestaande organisaties binnen en veranderen ze tegelijkertijd bestaande bedrijfsprocessen.

In het boek worden de veranderingen en mogelijkheden besproken die zich overal voordoen, nu een nieuwe zakenwereld herrijst uit de kruitdampen van de financiële crisis. Besproken worden organisaties die zijn gebaseerd op een nieuw managementmodel, waarbij innovatie en samenwerking onderdeel zijn van de cultuur. Behandeld wordt hoe bedrijfsprocessen van diverse organisaties snel aan elkaar gekoppeld kunnen worden om de markt zo vlug en zo optimaal mogelijk te bedienen. Het boek toont hoe bedrijfsmuren naar beneden gehaald kunnen worden, teneinde optimaal te profiteren van de mogelijkheden die nieuwe technologiëen zoals Cloud Computing te bieden hebben.

Geinteresseerden kunnen het boek hier downloaden. Uiteraard is het ook op papier verkrijgbaar ;).


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Gefeliciteerd Sander met je boek! Ik ga het met interesse lezen!

  geplaatst op
 • Was er al aan begonnen , na het twee weken geleden te hebben gedownload. Goed boek, maakt duidelijk dat niet alleen de tools maar ook het gedrag van mensen moet wijzigen om gebruik te kunnen maken van alle kansen.

  geplaatst op
 • @Sander & Clemens: was een prima meeting, mooie slides en goede uitleg!

  Twee extraatjes:

  #1 - Amzaon CTO Werner Vogels: "Today is still day 1 in cloud computing."

  Met dat in het achterhoofd het volgende:

  #2 - Kijk even naar deze plaat ("Cloud & Web platform development over 80 years and six three-phase “cycles,” including Web X.0, Cloud X.0 andIdentity X.0 identification"), die ik maakte nav Bill Coleman's analyse in november 2008.

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit. Ik ga hem op hardcopy lezen. Proficiat, Sander en de rest van Sogeti/VINT

  geplaatst op
 • Van harte gefeliciteerd!!

  geplaatst op
 • Vast een prima boek, maar de gemiddelde consument is nog steeds helemaal niet empowered om zelfstandig met het internet iets collaboratiefs op te zetten. Alle bestaande tools zijn niet intelligent en bestaan louter uit passieve informatie zonder betekenis of relevantie t.a.z van andere data of gegevens.
  Ik vind het jammer dat er geen tools en API's voor gewone mensen voorhanden zijn of ontwikkeld worden. Het kunnen openen van een gratis blog of Twitter account is mijns inziens niet de weg naar de echt connected cloud. Binnen zakelijke omgevingen moet ik ook nog het eerste collaboratieve project zien, dat ECHT meerwaarde heeft en geeft. De simpele regel van hoe groter het bedrijf hoe slechter de tools gaat bij mij tot nu toe altijd op. De enigste werkelijke innovatie is enkel bij kleine bedrijven te vinden.

  geplaatst op
 • Beetje jammer, het is verouderd... ik mis wave's..... :/

  geplaatst op
 • Jongens, kom:

  Wat nou "de gemiddelde consument"?
  En wat nou, "beetje jammer verouderd"?

  Die Another Day, zou ik zeggen, want bijvoorbeeld:
  Ten Reasons For Implementing a Cloud for Records Delivery

  Gezondheidszorg, is toch van ons allemaal ! FF nadenken dus.

  geplaatst op
 • @jaap Hoe bedoel je? Gezondheidszorg is toch van ons allemaal?

  Dat al deze 'samenwerkings' concept door Wave mogelijk geheel of iig grotendeels niet meer relevant zijn.

  Heb jij ooit wel es geprobeerd een wiki te editen? gods on mogelijk.

  geplaatst op
 • Thomas, vriend. Nee, ik ben zeker NIET van de wiki's. En denk ook niet - mind Ward Cunningham - dat zulks ons ook maar ergens zal brengen. Wiki's zijn het foute voorbeeld, zeker anno nu.

  Maar goed, de cloud mbt Records Delivery was dus de foute URL wegens een spatie te veel.

  Health care wordt de killer app ( no pun intended ;-)))

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.