Boekrecensie: Bye bye consultant (Min)

Boekrecensie: Bye bye consultant (Min)
,
@mijkepost

{title}Nadat managementconsultancy ResetManagement bureau RadeMakkers vroeg om een positionering, identiteit en communicatieaanpak te ontwikkelen, werd gekozen voor het uitwerken van een managementboek waarin het gedachtegoed van ResetManagement over het voetlicht zou worden gebracht. Het moest een boek worden dat iets losmaakt en reacties oproept. Dat doet dit boek wel. Bye bye consultant zou kúnnen impliceren dat je het met dit boek voortaan alleen kunt. Maar wat eigenlijk? Organisatieveranderingen doorvoeren? Daar heb je geen consultant voor nodig, is de centrale boodschap. Uit het persbericht zonder ‘wie, wat, waar, waarom & hoe’ maken we op dat het boek er is ter introductie van het nieuwe bedrijf.

Auteur Cees Min studeerde sociologie en opleidingskunde en heeft ‘veel ervaring met verandertrajecten’. Het persbericht rept over zijn ‘humorvolle oneliners’ en we komen ze tegen: ‘Houding is niet belangrijk, alleen gedrag telt.’ En ‘Als je niet met pubers kunt omgaan, mag je geen manager worden.’ Of ‘Een goede leider is een dictator.’

Het boek zelf is enorm vormgegeven. We vragen ons af of dat handig is. Wilde Min een bekende boodschap op een andere manier verpakken? Want dat kan een prima argument zijn, maar wordt niet gegeven. Bye bye consultant en het begeleidende persbericht zijn een zoekplaatje. Een gevoelboek. Doelstelling, doelgroep, boodschap? We komen er niet uit. Het is best aardig om door te bladeren, maar de mogelijkheid dat je jeuk krijgt van de populistische toon sluiten wij niet uit.

BYE BYE CONSULTANT
C. Min
Business Contact 2009
ISBN 9789047002345
159 pagina’s


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.