Armin van Buuren meest bekeken video ooit op YouTube

Armin van Buuren meest bekeken video ooit op YouTube

In januari 2009 verschenen er al diverse berichten in de media dat Armin van Buuren’s video In and Out of love meer dan 10 miljoen keer bekeken was. Inmiddels zijn we ruim 4 maanden verder en is deze video van Armin de meest bekeken Nederlandse video ooit op YouTube (met landeninstelling Nederland) met meer dan 21 miljoen views. Esmee Denters is naar 3 gezakt. De video heeft de IDMA Award for Best Music Video 2009 gewonnen. Daarnaast is Armin tot het Britse blad DJ Magazine tot beste DJ ter wereld gekroond.

Hoe is het Van Buuren gelukt om de meest bekeken video op YouTube te worden?

In het artikel op 3voor12 van de VPRO lazen we ook dat er nog geen cent te verdienen was met YouTube en dat Armada Music (het label van Armin van Buuren) een overeenkomst heeft gesloten met YouTube: “Maykel Piron, directeur/mede-eigenaar van Armada Music vindt die aandacht ook wel leuk, maar zegt alle content toch niet voor niets online te zetten. “Natuurlijk willen zouden wij hier ook graag geld voor willen hebben.” Armada Music wordt er vooralsnog echter geen cent wijzer van dat zij momenteel tot de top tien van best bekeken Youtube kanalen wereldwijd behoort. “Ik verwacht wel dat we hier binnen een jaar of twee voordeel uit gaan halen”, aldus Piron. Armada Music heeft onlangs namelijk een overeenkomst gesloten met Youtube. Behalve dat het ook hier onder meer de verkoop van advertenties betreft, kan Piron over de inhoud van de deal echter niets loslaten.”

{title}Twee maanden later werd in een artikel op Dancegids.nl van 18 maart 2009 duidelijk dat “Armada Music als officiële partner van YouTube wereldwijd gerankt is tot het ‘Meest Bekeken’ dance muziek kanaal. Het Armada Music Youtube kanaal staat al geruime tijd in de universele top 10 van best bekeken muziekkanalen en heeft met deze nummer één notering haar inzet als Youtube partner succesvol volbracht. Deze week bereikten maar liefst 10 Armada video’s meer dan een miljoen views en kreeg het kanaal meer dan een miljoen ‘channel views’. De video van Armin van Buuren’s ‘In & Out of Love’ en Laurent Wolf’s ‘No Stress’ zijn respectievelijk 15,2 miljoen en 14,6 miljoen keer bekeken.”

Inmiddels zijn de cijfers vandaag de dag dus nog veel mooier. Kijk maar eens op zijn YouTube channel armadamusic:

 

 

Stijl: Dance
Lid geworden: 30 augustus 2006
Laatste aanmelding: 11 uur geleden
Abonnees: 43087
Kanaal aantal keren bekeken: 1799277

De lijst met nominaties is ook indrukwekkend:
#87 - Meeste abonnementen (Altijd) - Musici - Wereldwijd
#2 - Meeste abonnementen (Altijd)
#2 - Meeste abonnementen (Altijd) - Musici
#2 - Meeste abonnementen (Altijd) - Partners
#17 - Meest bekeken (Vandaag) - Musici - Wereldwijd
#90 - Meest bekeken (Vandaag) - Partners - Wereldwijd
#6 - Meest bekeken (Vandaag)
#1 - Meest bekeken (Vandaag) - Musici
#1 - Meest bekeken (Vandaag) - Partners
#37 - Meest bekeken (Deze week) - Musici - Wereldwijd
#23 - Meest bekeken (Deze week)
#3 - Meest bekeken (Deze week) - Musici
#4 - Meest bekeken (Deze week) - Partners
#45 - Meest bekeken (Deze maand) - Musici - Wereldwijd
#16 - Meest bekeken (Deze maand)
#3 - Meest bekeken (Deze maand) - Musici
#4 - Meest bekeken (Deze maand) - Partners
#90 - Meest bekeken (Altijd) - Wereldwijd
#30 - Meest bekeken (Altijd) - Musici - Wereldwijd
#88 - Meest bekeken (Altijd) - Partners - Wereldwijd
#2 - Meest bekeken (Altijd)
#2 - Meest bekeken (Altijd) - Musici
#2 - Meest bekeken (Altijd) – Partners

Armin is voor mij het schoolvoorbeeld van hoe artiesten nieuwe media inzetten. Hij (of zijn management) snappen het. Bij de video staat een link van TradeDoubler om het album Imagine te kopen in iTunes. Van dit album is In and Out of love volgens de populairiteitsmeter van iTunes behoorlijk populair. Met iTunes heeft hij ook geregeld dat zijn laatste album A State of Trance 2009 twee weken exclusief te koop is via iTunes, staat te lezen op zijn website.

En dan te bedenken dat ik heel veel jaren geleden op zaterdagavond naar Den Haag afreisde om Armin van Buuren live te zien draaien in club O…


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • "de meest bekeken video ooit op YouTube"?

  Je bedoelt de meest bekeken Nederlandse muziek video? De meest bekeken video staat momenteel op ruim 121 miljoen..

  geplaatst op
 • Inderdaad, wie zijn landvoorkeur op wereldwijd zet ziet dat de Evolution of Dance op bijna 120 miljoen views zit. Daarna volgen Avril Lavigne en Lezberado. Charlie bit my finger heeft net geen 100 miljoen views gehad. Armin van Buuren valt zelfs nog buiten het overzicht meest bekeken films van YouTube zelf.

  geplaatst op
 • @Kris @Mark: Jullie hebben gelijk. Ik heb in het artikel erbij gezet dat het gaat om de best bekeken video voor de mensen met landeninstelling nederland. Desalniettemin nog steeds een knappe prestatie van Armin.

  geplaatst op
 • Sterker nog, het lijkt erop dat deze video buiten Nederland niet eens is te bekijken! Ik krijg in de UK deze boodschap te zien: "Deze video is niet beschikbaar in je land of domein."

  geplaatst op
 • In de DJ-wereld wordt veel gebruik gemaakt van online technieken. Reputaties van DJs en feesten worden juist daar vaak verder versterkt of gebroken... AvB gebruikt o.a. zelf ook Twitter en heeft dit nu ook geintegreerd in zijn nieuwe website van zijn radioshow A State Of Trance

  geplaatst op
 • De Tiësto Powermix is vaker bekeken: 33,470,400 ;-)

  geplaatst op
 • Vandaag krijg ik les in het schrijven van juiste titels...

  @Paul: Die Tiesto video is niet door een Nederlander op YouTube gezet.

  Ik had dus moeten schrijven dat Armin de best bekeken video is die geupload is vanuit een Nederlands account voor mensen die YouTube bekijken met een Nederlandse instelling ;-)

  geplaatst op
 • Muziek van Van Buuren is internationaal, dus de hele wereld aan je voeten. Tevens promoot de traditionele TV (met een kabel enzo) dit soort YouTubes.

  Mooi is de blog van YouTube met hun selectie en succesvideo's: http://www.youtube.com/blog

  geplaatst op
 • Hey, vergeet die goeie ouwe autoblogger niet;)
  Na esmeedenter en armada de meest bekeken Nederlandse partner?
  http://www.youtube.com/user/autoblogger

  Autoblog heeft onlangs ook een video met Armin opgenomen:
  http://www.youtube.com/watch?v=34LXimCou2A

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.