Exclusief video-interview: Wehkamp.nl, winnaar Usability Award

28 mei 2009, 13:35

Dertiger Alexander van Slooten mocht in zijn Wehkamp-tijd (sinds september 2005) al meerdere awards in ontvangst nemen. Als manager internet is Van Slooten verantwoordelijk voor thuiswinkel Wehkamp.nl. Anno 2009 is Neerlands meest ‘usable’ website voor 85% verantwoordelijk voor de omzet van het Zwolse Wehkamp.

De ooit strategische logistieke voorsprong is definitief versterkt met een ultieme internetstrategie. De continue verbetering van de usability maakt dan ook definitief onderdeel uit van die online strategie. Tijd voor een interview over strategie, internet, KPI’s, usability en.. ‘Alexander, hoe zit het met dat telefoontje van Emerce over jullie dalende conversie?’.

Patrick Petersen
Senior Online Marketeer en transitie, multi-trainer, auteur, spreker bij AtMost(TV) en @Onlinemarketeer

Vreemde eend Adriaan Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, internationaal spreker en trainer-docent (Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in een focus op pragmatische inspiratie. Senior online strateeg, crossmediaal transitie marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht. Petersen voltooide recentelijk masterstudies aan de London School of Business and Finance en de Geneva Business School, die hem brachten tot de integratiemodellen van doel-gerichte digitale engagement, de inzet van augmented en virtual reality en de moderne contentstrategie. Deze inzichten hebben hem tevens tot bestseller auteur gemaakt. Hij deelt graag zijn inzichten op gebied van groeien en innoveren van de marketingmix van de toekomst. Petersen is door Bureau Meltwater getipt als nummer 1 contentmarketeer en top 10 marketinginfluencer. De excentrieke Petersen komt uit een ondernemers- en acteursfamilie en is een ver verleden actief geweest als acteur in onder andere Flodder, ZwartBoek en Jackie Chan’s Who am I.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Paul Hottinga

  @Erik inderdaad is jammer dat een conversieratio daalt. Echter als de percentage daling ten opzichte van de gerealiseerde traffic groei kleiner is dan betekent dit als nog een toename in sales.

  Wellicht dat de nieuwe website gezorgd heeft voor een toename van de order waarde, dan is het resultaat nog aanzienlijk beter.

  Afname in conversieratio hoeft natuurlijk niet gelijk te betekenen dat de traffic van mindere kwaliteit is.


  29 mei 2009 om 04:56
  Erik

  Ik zie bij de hema staan dat de mensen die beoordelen negatief staan tegenover een sitemap op elke pagina. Ik neem aan dat ze hierbij de fat footer bedoelen.

  Erg vreemd dat ze dit als negatief aanstippen. Ik zou verwachten dat iets dat zo nieuw is uitgebreid is getest en niet zomaar online wordt geplaatst. Ook staat dat ding er al een jaar, dus heel veel klachten zullen ze ook niet hebben gehad denk ik.

  Iemand een idee?


  29 mei 2009 om 07:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!