SparkCast: Interview Paul Postma

SparkCast: Interview Paul Postma

{title}Paul Postma is het brein achter de verschuiving van de klassieke direct marketing benadering naar Customer Relationship Management (CRM). Hij schreef tientallen boeken waaronder het Handboek Direct Marketing 2.0, de “Bijbel van het vakgebied”, dat veelvuldig vertaald is. Onlangs publiceerde Paul Het Breinboek voor managers, waarin hij uitgebreid ingaat op de invloed van ons brein in het nemen van beslissingen en het managen van medewerkers. Ik interviewde de wereldwijd gevraagde spreker thuis aan zijn keukentafel.

De oud marketingdirecteur van Wehkamp legt aan de hand van voorbeelden uit dat marketing soms net wiskunde is. In het interview legt Postma op verrassende en praktische wijze uit wat marketeers kunnen leren van het brein als biologisch orgaan. Hierin haalt hij ook de volgorde van de AIDA-formule (Attention, Interest, Desire, Action) onderuit. Verder komen onder meer Direct Marketing 2.0 en marketing in 2015 aan bod. Beluister of download het interview.

Hier een overzicht van alle Energize SparkCasts. Sinds kort zijn alle SparkCast ook te beluisteren via iTunes. Je kunt je gratis abonneren voor de podcast feed (open eerst iTunes).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.