Één op de zeven Amerikanen blogt

Één op de zeven Amerikanen blogt

Ooit bereikten mij de cijfers dat een kwart van de Amerikaanse internetters blogt (Bron: Universal McCann, zie ook: ‘Hoe internet ons allemaal heeft veranderd in beinvloeders’). Personal branding en een ‘levendig CV’ zouden de voornaamste redenen zijn.

eMarketer.com drukt me april 2009 met de neus op de feiten. Eén op de zeven internetgebruikers in de VS blogt. Voorwaarde bij deze telling is het maandelijks updaten van de eigen blog. Het zou hier om 27,9 miljoen bloggende Amerikanen gaan met een verwachte groei in 2013 tot ruim 37 miljoen bloggers (17% van de internetgebruikers in de VS). Richard Jalichandra (CEO Technorati) merkt hierbij terecht op: ‘Blogs are now mainstream media’.

{title}

Het bereik, de lezers van blogs, geeft volgens eMarketer nog meer interessante cijfers. Bijna de helft van de Amerikanen zou minstens een maal per maand een blog lezen. Absoluut zouden dit in 2009 96,6 miljoen Amerikaanse internetters zijn. ‘Blogging activity presents new opportunities for marketers to monitor and influence conversations relevant to their businesses’, aldus onderzoeker Paul Verna. Het aantal bloggers in Nederland wordt op 600.000 geschat (Bron: Emerce.nl).

{title}

Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Lijkt me zo'n verhaal dat de pers niet will controleren omdat je anders geen verhaal hebt....

  geplaatst op
 • @Nico: Tja, eMarketer koffiedikt erop los, maar doet ook vaak hele mooie onderzoeken. Het zijn vooral trends. En in dit geval willen ze heel graag het onderzoek verkopen en geven ze eigenlijk te weinig weg. Of bedoelde je dat niet? Trends zijn namelijk moeilijk te controleren....

  geplaatst op
 • ? @nico mooie essentie van de beschikbare gegevens met bronvermelding lijkt mij zo

  Heel interessant eigenlijk. Hebben jullie , heb je meer gegevens over bloggen, bloggers en blogmarketing en dan vooral voor de situatie in Nederland eventueel Europ ?
  Bijvoorbaat dank.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.