Management en IT clashen over nieuwe werknemers

Management en IT clashen over nieuwe werknemers

{title}Er blijkt een heel groot verschil te zitten tussen hoe Management en IT’ers aankijken als het gaat om het inrichten van IT architectuur om nieuwe media en nieuwe werknemers te faciliteren. De grap is echter dat het niet zo is dat de één veel meer voor het aanpassen van de IT-infrastructuur is dan de ander, maar dat het extreem verschilt per sector, zo blijkt uit een onderzoek van Inter Access en Marketcap (zie ook: Channelweb).

Generatie 3.0, of welke naam je zo ook geeft, is gewend op een hele andere manier om te gaan met internet, mobiele devices en nieuwe media dan de oudere generatie. Daar moet je als organisatie mogelijk je IT infrastructuur op aanpassen. Niet alleen trek je op die manier de talenten aan, maar ook zorg je voor meer innovatie van buitenaf. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Bijzonder interessant is dat dit onderzoek aangeeft dat er in twee sectoren extreem grote verschillen zijn tussen hoe IT’ers er over denken en hoe het algemeen management er over denkt. Die sectoren zijn de financiële dienstverlening en de overheid/gezondheidszorg.

{title}

Misschien verbazingwekkend (ik had het niet verwacht), maar in de overheid ziet vooral het management de noodzaak tot aanpassing van de IT in. Maar liefst 43% is het hier mee eens, tegen slechts 41% gemiddeld over het hele onderzoek. De IT afdelingen bij de overheid en in de gezondheidszorg zien echter geen enkele reden om aan te passen, slechts 16% vindt dit nodig.

Dit is volledig omgekeerd bij de financiële dienstverlening, waar de IT met bijna 44% de noodzaak ziet in aanpassingen, maar het management met 11,5% er geen enkele behoefte aan heeft.

Uiteindelijk zijn de gemiddelde percentages nog onder de 50% en dat geeft ook wel aan hoe dit onderwerp nog steeds niet echt leeft bij de grote bedrijven. De vergrijzing zal hier ongetwijfeld wel verandering in brengen wanneer posities lang vacant blijven omdat jongeren kiezen voor kleine bedrijven die wel flexibel zijn en ze hun eigen mobieltje laten kiezen, geen Twitter of Hyves blokkeren en van huis uit laten werken.

Tja, die nieuwe generaties, wat moet je er mee? Dat zullen sommige mensen ook wel gedacht hebben toen ze dat groepje langharige nerds zag uit de foto boven. Voor wie het nog niet door heeft, links onder is Bill Gates en de foto is gemaakt ten tijde van de oprichting van Microsoft. De mensen die toen de visie hadden deze jonge vreemde gasten met die lange haren hun steun te geven hebben daar nooit spijt van gehad.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.