Masterclass Copyright

Masterclass Copyright

{title}Onlangs is het toevoegsel ‘1912’ geschrapt uit de titel van de Auteurswet, om hem aan te passen aan de moderne tijd. Maar is de Auteurswet ook werkelijk modern genoeg voor de nieuwe economie en nieuwe media? Gisteren vond op initiatief van de Stichting Copyright en Nieuwe Media bij Seats to Meet in Utrecht een Masterclass copyright plaats.

ICT-jurist Arnoud Engelfriet besprak aan de hand van prikkelende voorbeelden de belangrijkste rechten en plichten uit de auteurswet. Hoe mag je werk van anderen hergebruiken, waar moet je rekening mee houden en wat kunnen de gevolgen zijn als je je niet aan de wet houdt? Een belangrijk deel van het college was Creative Commons, de nieuwe manier van werken met auteursrechten. Met Creative Commons sta je mensen juist toe je werk te hergebruiken. Hoe kun je daarmee uit de voeten? Componist en sounddesigner Marco Raaphorst gaf praktijkvoorbeelden van de creativiteit van prosumenten in een sharing economie.

De zaal zat vol met vooral journalisten, bloggers, studenten, bibliothecarissen, mensen van mediabureaus en webredacteuren. Er gingen erg weinig vingers omhoog toen Arnoud Engelfriet de zaal vroeg: “Wie van u heeft uw auteursrecht geregeld in een testament?” De masterclass is volledig op film vastgelegd door Marketingfacts. Een compilatie van de videoregistratie komt binnenkort voor geïnteresseerden beschikbaar. Hou Marketingfacts in de gaten!

Ik filmde met de Flip een aantal reacties na afloop:

.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.