SlideshareReview: Kill the E-idea killers

SlideshareReview: Kill the E-idea killers


Wij marketingf-actors leven een beetje in de toekomst. We volgen alles op E-gebied nauwlettend en voorzien allemaal revoluties met social networks, online advertising, location based services, mobile connectivity, data-sharing, enz. Maar wist u dat de gemiddelde Nederlander deze woorden niet eens kent? Ja dat wist u want die gemiddelde Nederlander is vaak uw collega of nog erger, uw baas.

Deze slideshow vertelt het verhaal van wat elke visionair en innovator meemaakt: de botsing met de status quo en de mensen die hem vertegenwoordigen. Al die verschrikkelijke laggards met hun hoofd vol idea-killers die niet verder kijken dan vandaag de dag en het gewoon niet zien! Reptielen die alles aanvallen wat onbekend is.

Nou wen er maar aan, dit is de realiteit en als innovator doe je er goed aan om aan je overtuigingskracht te werken. Er zijn zoveel technieken om uw omgeving mee te krijgen: schets droombeelden of doemscenario’s, laat zien dat je concurrenten het al lang doen, haal een professor in huis om het verhaal te vertellen of nog beter, McKinsey (vreemde ogen dwingen), maak samen een uitstapje naar het huis van de toekomst en herhaal, herhaal, herhaal de boodschap. Wees een missionaris. En toon deze slideshow, liefst met geluid, want een spiegel voorhouden werkt altijd. Ik wens uw ideeën veel conversie toe.

SlideShare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin “marketing-gerelateerde” presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole (Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl) of Wichert (Wichert[at]HetLampjeLinksonder.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.