SlideshareReview: Kill the E-idea killers

19 maart 2009, 11:12


Wij marketingf-actors leven een beetje in de toekomst. We volgen alles op E-gebied nauwlettend en voorzien allemaal revoluties met social networks, online advertising, location based services, mobile connectivity, data-sharing, enz. Maar wist u dat de gemiddelde Nederlander deze woorden niet eens kent? Ja dat wist u want die gemiddelde Nederlander is vaak uw collega of nog erger, uw baas.

Deze slideshow vertelt het verhaal van wat elke visionair en innovator meemaakt: de botsing met de status quo en de mensen die hem vertegenwoordigen. Al die verschrikkelijke laggards met hun hoofd vol idea-killers die niet verder kijken dan vandaag de dag en het gewoon niet zien! Reptielen die alles aanvallen wat onbekend is.

Nou wen er maar aan, dit is de realiteit en als innovator doe je er goed aan om aan je overtuigingskracht te werken. Er zijn zoveel technieken om uw omgeving mee te krijgen: schets droombeelden of doemscenario’s, laat zien dat je concurrenten het al lang doen, haal een professor in huis om het verhaal te vertellen of nog beter, McKinsey (vreemde ogen dwingen), maak samen een uitstapje naar het huis van de toekomst en herhaal, herhaal, herhaal de boodschap. Wees een missionaris. En toon deze slideshow, liefst met geluid, want een spiegel voorhouden werkt altijd. Ik wens uw ideeën veel conversie toe.

SlideShare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin “marketing-gerelateerde” presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole (Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl) of Wichert (Wichert[at]HetLampjeLinksonder.nl

Structurerend en inspirerend met een zachte G. Beschikt over een stevige basis op het gebied van multichanneling en CRM (de twee hangen nu eenmaal sterk samen) door 10 jaar werkervaring bij ING in de functies Project & Changemanagement, Sales Support en Innovation. Aangevuld met 1 jaar ervaring in de online media. Nu manager bij de Gemeente Nijmegen.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Paul Hottinga

    Leuk dit een heel erg herkenbaar verhaal!


    20 maart 2009 om 06:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!