Boekrecensie: Overtuigen door uitstraling

Boekrecensie: Overtuigen door uitstraling
,
@mijkepost

{title}Boeken over crisismarketing en intuïtie. Dat is wat er heden ten dage binnenkomt bij de redactie. Het aanbod lijkt ingezakt en niet alle titels zijn geschikt voor deze rubriek. Maar dan komt er een boek bovendrijven, dat normaal zou zijn blijven liggen. Want wat moet de lezer nou met een boek over het kiezen van het juiste overhemd?

Paul Postma schreef al eens, in een vorige, minder diepe crisis, dat het voor hem een verademing was om weer mannen met gaatjesschoenen te zien in plaats van jongens in hippe T-shirts. Nu we geneigd zijn elk dubbeltje twee keer om te draaien, is het prettig te weten dat je er beter aan doet een V-hals te kiezen in plaats van een ronde. En nu het weer aankomt op service en de personal touch, kan elke verzorgingstip het verschil maken.

De illustraties van Len Munnik (bekend van Trouw en Opzij) geven dit boek de nodige lucht en humor. Auteur Lida van Doorn is vormgever, trainer, inspirator, autoriteit op het gebied van charisma management, docent, stijladviseur en couturier en begeleidt trajecten in bedrijfsidentiteit, imago en gedragsverandering. Overtuigen door uitstraling behandelt achtereenvolgens hoe je een authentieke uitstraling creëert, lijnen en vormen, het effect van stof en massa, verhoudingen en compositie, accessoires, kleurharmonie en houding en beweging en mimiek. En zo wordt het bijna onmogelijk om er niets mee te doen. Handig, voor wie het van zijn of haar uiterlijk moet hebben.

Overtuigen door uitstraling
Een visuele ontdekkingstocht naar jezelf

L. van Doorn
Scriptum 2009
127 pagina’s
ISBN 9789055946143


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.