Account Esmee Denters opgeschort door YouTube

17 maart 2009, 05:23

Nederlands hoop en glorie op YouTube, Esmee Denters, is verdrietig, schrijft ze op haar Twitter. Haar account is “opgeschort” door YouTube. Al sinds november 2006 wordt er over haar geschreven, ook hier op marketingfacts.

{title}

De video Me singin’ What goes Around die miljoenen malen is bekeken en op nummer 1 stond in de all time lijst van YouTube is “is verwijderd in verband met het schenden van de gebruiksvoorwaarden” meldt YouTube. Andere accounts bieden nog wel video’s aan van haar aan. Op haar eigen site EsmeeWorld.com is nog niets te lezen.

Een grote promotiestunt voor haar eerste single of cd die binnenkort zou moeten verschijnen?

De eerste inhaker is een feit:

Mark de Bruin
Online Specialist (app/web/ai) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is senior marketeer met expertises in innovatie, online marketing, mobiliteit en digitale proposities via nieuwe media (internet, apps, social media, internet of things en AI) met focus op relevantie op langere termijn. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en 9292 (2022-2024). Vanaf 1 augustus 2024 werkt Mark als Innovatiestrateeg bij de Consumentenbond.

Categorie
Tags

4 Reacties

  hAl

  Bij haar video’s staat ook een mededeling van Youtube/Google over het overtreden van de gebruikersvoorwaardes.

  Het betreft dus een actie van Youtube/Google zelf en de poll is dus onzin.

  Mogelijk is er een verband met de actie van Youtube/Google tav de engelse rechtenorganisatie PRS. Hierdoor is Youtube gewongen alle muziek waar deze Engelse organisatie rechten op heeft te verwijderen en te beschouwen alle illegale verspreiding van deze muziek. Mogelijk heeftr Esmee ook enekel liedjes van Engelse componisten/muzikanten gezongen ?


  17 maart 2009 om 08:11
  Anna-Maria Giannattasio

  Al weken zie ik you tube verschralen. De een na de andere creatieve superclip verdwijnt. Video’s zijn onvindbaar of verboden. Drama…want al jaren sluiten we hier thuis, samen met de kinderen het eten af met een ‘muzikaal toetje’ ieder mag zijn favoriete clip aan de ander laten horen…

  You Tube dat altijd een bron was van goede of tenenkrommende muziek is niet meer. Clips zijn onvindbaar of alleen te zien in een versie met zoetsappige foto dis show. En dit is nog maar het begin. Internet zal steeds meer deel uitmaken van de main tream, de mierenneukers, de burgelijke mensch.

  De veranderingen op you tube is daar een voorbode van.


  17 maart 2009 om 20:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!