Eerste ‘screenshots’ van Volkskrant V

13 maart 2009, 06:37

{title}

Het was al een tijd bekend dat De Volkskrant van Pieter Broertjes zat te broeden op een tegenstrever van NRC Next. De papieren DAG bleek niet bepaald de oplossing, en was eigenlijk en uiteindelijk ook maar een in de maag gesplitst vehikel waar de redactie ‘iets’ mee moest. Wat en vooral waarom precies, dat wist niemand bij PCM. Maar nu lijkt het erop, dat de Volkskrant definitief gaat komen met Volkskrant V. Tenminste, anders zouden ze toch niet expres de dummy laten uitlekken? Foto is van Bart Brouwers, hoofdredacteur Sp!ts. Zie ook: SpotlightEffect. Hieronder nog een paar screenshots:

{title}

MediaNed schreef in november vorig jaar (naar aanleiding van de DWDD uitzending waarin Broertjes zijn redactieraad verraste):

De hoofdredacteur wilde nog niet te veel over zijn plan vertellen. “Ik moet de redactie nog inlichten.” Wel zei hij dat wat hem betreft de krant in 2009 al het levenslicht ziet. In eerste instantie liet hij de naam nog in het midden. “Het lijkt op de Volkskrant, maar dan met minder letters.” Na enig aandringen van Van Nieuwkerk bevestigde hij dat het blad ‘V’ moet gaan heten.

{title}

Zie ook dit artikel op Frankwatching.

{title}

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

7 Reacties

  mgvandenbroek

  Huh? Das raar. En niemand die daar foto’s van maakt en ze op het web pleurt? Of staan ze al ergens en heeft men en ik in het bijzonder zitten slapen?


  13 maart 2009 om 07:22
  media

  Matthijs, ik had ze ook nog niet gezien dus als je al hebt lopen slapen was je niet de enige 😉


  13 maart 2009 om 07:33
  chi666

  Hmmm, na-apen wat je collega blad in hetzelfde concern al doet. Ik begrijp waarom ze een innovatie commissie nodig hebben bij de kranten….


  13 maart 2009 om 09:12
  Jan-Jaap Heij

  Ik weet dat niet iedereen het blad elke week inkijkt nowadays, maar hebben we een eerdere aflevering al niet in HP/De Tijd kunnen bekijken?


  13 maart 2009 om 09:29
  charles

  DAG V


  13 maart 2009 om 10:21
  mgvandenbroek

  @Jan-Jaap Heij: Tja. Wie leest er nog de HP. Dacht dat ie inmiddels al was opgedoekt, nu maandelijks, of tweewekelijks?

  Interessanter is natuurlijk: Hoe kijken jullie bij Dagblad De Pers eigenlijk hier tegen aan?


  13 maart 2009 om 10:32
  Antonio Thonis

  Bestwel tof logo. Doet me een beetje denken aan het W logo van wordpress, maar toch iets anders.


  16 maart 2009 om 18:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!