SlideshareReview (27): Back to the presentatieroots

SlideshareReview (27): Back to the presentatieroots

Elke innovator en bijna elke marketeer heeft er last van: Hoe verkoop ik het aan mijn baas? Een willekeurig product of dienst is eenvoudiger aan de klant te verkopen dan binnen het bedrijf. Het verkopen van een koelkast in Alaska is een eitje in vergelijking met het overtuigen van de eigen CEO. En het doet er niet toe hoe mooi je plaatjes zijn. Moodboards, sterk visuele presentaties, videoclips, stampende beats. Niks werkt. Misschien moeten we binnen de grote bedrijven en organisaties maar weer eens terugvallen op een oude tactiek: de boodschap moet van buiten komen. En hoe deden we dat vroeger? Juist: McKinsey kwam vertellen hoeveel mensen het bestuur wilde ontslaan.

Dus marketeers en innovators van deze wereld, werkzaam binnen de grote bedrijven: stop met het steeds maar mooier maken van je presentaties. Geen prachtige screendumps meer van al die mooie Web 2.0 toepassingen. Geen directe links (spaart je het gedoe met een wireless internetverbinding die nooit op het juiste moment in de boardroom blijkt te werken). Geen zwarte achtergronden en spiegelende oppervlaktes met gelikte fotootjes die lijken te zweven.

Gewoon weer terug naar de templates zoals die in elke presentatie van McKinsey werden hergebruikt. Voor iedereen onduidelijk, slecht leesbaar en veel jargon. Zet willekeurige containerbegrippen in de verschillende hokjes en sluit af met een slide met (in nauwelijks leesbaar lettertype) een groot bedrag en het door jou gewenste besluit. Als je tijdens die afsluitende slide nog wat woorden als “kostenreductie” en “terugverdientijd” laat vallen, kan je presentatie eigenlijk niet meer stuk. Ik hoor graag van je of het is gelukt!

SlideShare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin marketing-gerelateerde presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) ) of Wichert (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken))


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.