Campaignspotting met ICBlog (3): Hyundai in-video ad op YouTube

Campaignspotting met ICBlog (3): Hyundai in-video ad op YouTube
{title}

Op ICBlog houden we je dagelijks op de hoogte van de meest opvallende interactieve campagnes van Nederlandse bodem. Zo helpen we je om op eenvoudige wijze bij te blijven, inspiratie op te doen en kennis te maken met interactieve bureaus en hun werk. Vandaag in deze derde editie de leukste campagne van afgelopen week. Mét een toelichting van Kasimir Landheer van verantwoordelijk bureau Fitzroy.

Deze campagne voor de ‘Dutch Deal’ (koop nu en betaal in 2010) weet zich wat ons betreft van de vele autocampagnes te onderscheiden. Hyundai is naar eigen zeggen de eerste adverteerder uit Nederland die gebruik maakt van een in-video ad op YouTube (zie: Adformatie, hier een voorbeeld). De campagne is getarget op YouTube-gebruikers geïnteresseerd in auto- en sportcontent en werkt deels via run of site, zodat er direct gezien kan worden in hoeverre specifieke targeting werkt voor Hyundai.

Hyundai heeft online uitsluitend display advertising ingezet. Behalve op YouTube wordt de actie ook onder de aandacht gebracht op de printpagina’s van routeplanner Routenet, omdat gratis navigatie onderdeel is van het Hyundai aanbod van deze campagne. Ook op verschillende autolease sites is de campagne terug te vinden, om de zakelijke doelgroep optimaal te bereiken. “Hyundai richt zich deels op de zakelijke doelgroep van leaserijders en deels iets breder op consumenten,” aldus Kasimir Landheer van verantwoordelijk bureau Fitzroy, verantwoordelijk voor de strategie. De campagne is verder ook geplaatst op websites van enkele regionale en landelijke dagbladen en op bereikstitels uit het WebAds portfolio.

Hyundai is dan wel de eerste adverteerder in Nederland die deze functie op YouTube gebruikt, maar heeft dit ook een positief effect op de resultaten? “Doelstellingen worden behaald, dat wil zeggen het ingekochte bereik wordt gerealiseerd en dit gebeurt met de juiste, vooraf bepaald contactfrequentie. De in-video ad op YouTube genereert bovendien een doorklikratio dat veel hoger ligt dan het benchmark voor bannering,” zegt Landheer.

Het inzetten van de nieuwe techniek van YouTube ging volgens Landheer niet geheel probleemloos. “Inzet van nieuwe formaten betekent ook werken met nog niet eerder gebruikte materiaal specificaties en soms techniek. Dit betekent concreet dat de implementatie wat meer tijd heeft gekost.”

De campagne, gerealiseerd met een budget (inclusief media) van 30.000 euro, is tot eind maart te zien. Hoewel de campagne zelf niet heel spannend is, weet Hyundai toch op te vallen met deze nieuwe techniek.

Tot volgende week!

CampaignCredits:
Bureau: Fitzroy
Client: Jelle Holdinga, Sander Hendriks – Hyundai
Strategie: Kasimir Landheer
Concept: Jur Baart
Account en project: Dirk Jan van Groeningen
Realisatie: Dave Timmerman


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.