Orbiville.nl: Alweer een nieuwe zoekmachine voor reizen

Orbiville.nl: Alweer een nieuwe zoekmachine voor reizen
{title}

Vandaag is Orbiville.nl gelanceerd. Op het eerste gezicht weer een nieuwe zoekmachine voor reizen zoals Travelta, ReisRadar of Ilse Reizen. Maar als je de website wat beter analyseert, zijn er toch wel een aantal verbeteringen ten opzichte van eerder gelanceerde websites.

 

Orbiville.nl is de eerste zoekmachine voor reizen in Nederland die niet alleen de prijzen van hotels, maar ook van vliegtickets vergelijkt. De user interface zorgt dat de prijzen van de verschillende aanbieders overzichtelijk naast elkaar worden gezet. Je kunt nu (eindelijk) op hotel- en vluchtniveau de prijzen van verschillende aanbieders zien.

Een vluchtige scan laat zien dat nog niet alle Nederlandse reisaanbieders voor vluchten en hotels worden getoond. Bij navraag laat Pieter van der Voort (Directeur Nederland) weten dat dit spoedig uitgebreid zal worden, maar dat sommige relevante aanbieders op dit moment nog huiverig zijn om vergeleken te worden. 

Orbiville.nl bevat tevens een forum dat als inspiratiebron voor reizigers dient. Naast reisverhalen, foto’s en videoclips (binnenkort) van gebruikers geeft Pieter aan dat een team van editors regelmatig zal schrijven over leuke trends, en worden interessante aanbiedingen en reistips gegeven. Zo ontstaat er een gevarieerd beeld van verschillende bestemmingen waar de relevante prijzen en aanbiedingen bij getoond worden.

Alweer dus een initiatief om goed in de gaten te houden, wat mij betreft.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Ik vind de combinatie van het doorzoeken van én tickets én hotels en autoverhuur een sterke. De integratie met nieuws over evenementen (met gepaste aanbiedingen) en een community met o.a. reisfoto's en blogs vind ik ook sterk. Dit houd me nieuwsgierig.

  Wel heb ik er vraagtekens bij of het voor bezoekers in 1 x duidelijk is wat het doel is van de website; ik krijg niet direct het idee dat ik hier tickets e.d. kan boeken, dit wordt me pas later duidelijk.

  Verder blijkt er na zoeken wel een RSS feed te zijn, maar deze is niet direct op de homepage te vinden.

  geplaatst op
 • Is Pieter weg bij Ciderhouse? Want die zitten weer achter Olezo.nl, voorzover ik weet.

  geplaatst op
 • Iemand het email adres van ze? want .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) werkt niet:

  Reason: Remote SMTP server has rejected address
  Diagnostic code: smtp;550 Unrouteable address

  geplaatst op
 • We hebben vorige maand een actie voor deze partij gedaan in ism Caliber media om deze siteonder de andacht te brengen en een databas op te bouwen.

  Ik vind de naam "moeilijk" maar dat komt meer omdat het een internationale partij is.

  geplaatst op
 • Ik ben een paar weken geleden geattendeerd op een andere boekingssite, die al veel verder door is ontwikkeld, nl. Trivago

  Mijn ervaringen heb ik beschreven in mijn weblog: Trivago verandert online boeken

  geplaatst op
 • Ten eerste hartelijk bedankt voor jullie opmerkingen. Er is namelijk altijd ruimte voor verbetering.

  @ Martijn
  Met een mix van ervaringen van leden en onze eigen reporters willen we naast een zoekmachine ook een inspiratiebron voor reizigers zijn. We zullen snel eens gaan kijken of we de kracht van het vergelijken van vliegtickets en hotels nog meer onder de aandacht kunnen brengen. Het gevaar is dan dat we een te schreeuwerige website krijgt en dat vermijden we liever.

  @ Serge
  Ik ben inmiddels 6 maanden niet meer werkzaam bij CiderHouse

  @adfiliate
  Volgens mij werkt het email adres. Tenministe, ik krijg er email op binnen!

  @ Langance
  De naam is een samenvoeging van Orbi (=wereld) en Ville (=stad/plaats). Een plaats waar reizigers toegang hebben tot de wereld (van andere reizigers).

  @Erwin
  Er zijn zekere andere partijen op dit meta search vlak actief, waarvan het Duitse Trivago er één is. Trivago ziet er goed uit en dat kun je ook van andere TSE’s zeggen. Allemaal hebben ze een eigen kijk op hoe ze gebruikers het best van dienst zijn.
  Het verschil met andere (inter-) nationale spelers is dat Orbiville tevens vliegtickets vergelijkt (wat de meeste niet doen) en dat we ons richten op de Nederlandse markt met een mix van lokale en internationale reisaanbieders. Wat het meeste aanslaat zal uiteindelijk door de gebruikers bepaald worden.
  Misschien kun je in eigen blog hier aandacht aan besteden?J

  geplaatst op
 • Zo op het eerste gezicht, goed en overzichtelijk

  geplaatst op
 • Ik vind het een prachtige website met leuke teksten. Wat ik nog mis is een vliegticket pagina, misschien kunnen jullie een zoekbox erop zetten die alle vliegticketaanbieders afzoekt zoals op de goedkope vliegtickets pagina. Ik denk dat voor Orbiville ook verstandig is wanneer er tickets worden aangeboden los van reizen.

  mvg, Arjen Gooijmeer.

  geplaatst op
 • om 5 voor 4 heb ik via ideal EEN ANGEN VIA EMAIL EN GEEN SMSVERBOEKING GEDAAN VOOR ENEKLE REIS NAAR NADOR (MAROKKO)
  GEEN TICKET ONTVANGEN EN VIA EMAIL EN GEEN SMS,

  WIE KAN MIJ HELPEN IK KAN E NERGENS BEREIKEN......................

  geplaatst op
 • Wel een prachtige site die Orbiville, kanp werk!

  Je word tegenwoordig wel bekogeld met vakantie, hotel en vliegticket sites. In enkele gevallen kom je een site tegen die het vermelden waard is. Zo kwam ik onlangs via een banner op Vliegticketstool.nl die het toch weer net even anders benaderd. Hier vergelijk je je vliegtickets direct op site van de aanbieder en kun je er (qua prijs) dus niet meer naast zitten.

  Dit ten opzichte van sites als WaarheenWaarvoor.nl en VliegenNaar.nl waar je ook kunt vergelijken. Op deze sites krijg je eerst een aantrekkelijke prijs (suggestie) te zien maar wanneer je naar de bijbehorende site navigeert ben je ook meteen die lage prijs kwijt en kan je alsnog de zoekopdracht gaan uitvoeren in de hoop die goedkope aanbieding terug te vinden. Kortweg, behoorlijk frustrerend.

  Dus Orbiville, alsjeblieft geen fake prijzen, dan kom ik zeker een keertje bij je boeken!
  Succes!

  gr
  Ferry

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.