Boekrecensie: IJs verkopen aan eskimo’s (Pacelle van Goethem)

Boekrecensie: IJs verkopen aan eskimo’s (Pacelle van Goethem)
,
@mijkepost

{title}Boekje dat, door de kaft of de titel, herinneringen oproept aan gehaakte aardbeien of paarse koeien. Maar ’t gaat toch een andere kant op. De frisse Pacelle is volgens de achterflap van oorsprong spraak-, taal- en stempatholoog en ging daarna richting psychologie en massacommunicatie, inclusief onderzoek aan Radboud en UMC Groningen. De hersenen waren al ‘in’ en ook in dit boek buitelen de prefrontale cortex en de amygdala over elkaar. Menig niet-wetenschapper zou kunnen afhaken bij deze verhalen over hersenkwabben, maar Van Goethem doet het zodanig dat het zelfs voor het slapen nog leuk is zonder er naar van te dromen. Een hoogleraar op diezelfde achterflap roemt niet voor niets de ‘unieke combinatie van wetenschap, intuïtie en praktische bruikbaarheid’.

IJs is een boek over invloed en overtuigen. Wil je overtuigen, kijk dan eerst of je je doelgroep alleen maar wilt meekrijgen of dat je een weloverwogen keuze verwacht. Voor kenners: het doet denken aan het Elaboration Likelihood Model.

In vier delen neemt Van Goethem de lezer mee langs invloed en overtuigen (frappante voorbeelden en hoe werken de hersenen), dan de twee stappen van overtuigen (namelijk ontspannen en betrekken) om vervolgens in het derde en vierde deel dieper op deze stappen in te gaan. Hoofdstukken hebben namen als ‘De Wet van het Warme Bad’ en ‘Size does matter’, paragrafen dragen titels als ‘De Regel van Mae West’ en ‘De Regel van de Groene Kikker’. Vlot geschreven, veel tips, een paar modellen; overtuigen doet ze.

IJs verkopen aan eskimo’s
Business Contact
192 pagina’s
ISBN 9789047001836


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Uhm, na het lezen van bovenstaande recensie weet ik eigenlijk niet veel meer dan wat op de cover van het boek staat. Is dat je bedoeling?

    "Vlot geschreven, veel tips, een paar modellen; overtuigen doet ze."

    Pacelle van Goethem wel ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.