Online kranten in 1981

4 februari 2009, 05:53

Online kranten succesvol? Volgens dit artikel wel, er zit een stevige groei in (+16 procent). Toch dachten ze over dat succes in 1981, met al één gebruiker, heel anders over. Bovenstaande video is een ‘must see’! Een quote van David Cole, onderzoeker: ”… we’re not in it to make money. We’re probably not going to lose a lot, but we aren’t going to make much either.”

De eerste gebruiker, Richard Halloran, is positiever. Hij ziet de voordelen in van een online dagblad en voorspelt dat dit een belangrijke rol in de toekomst gaat spelen. De innovator krijgt het prachtige onderschrift (1min36): “Owns Home Computer”! Via Robin Wauters van TechCrunch.

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  @Erwin: Het is dezelfde bron, ook TC. Verder dank voor de analyse (‘Het is inderdaad aardig om te zien hoe men zich 28 jaar geleden kranten op internet voorstelde.’)


  4 februari 2009 om 06:57
  Melle Gloerich

  Haha, vooral het laatste commentaar (en het opgeluchte gezicht) van de presentatrice: “It takes over 2 hours to receive the whole edition over the phone and with a hourly charge of $5,- the new telepaper won’t be much competition for the 20c street edition”.

  Zoals ze in slechte tv-series zeggen “The tables have turned”.


  4 februari 2009 om 08:15
  Oli4000

  Wow. Dat onderschrift is inderdaad bijzonder grappig. Tegenwoordig is het waarschijnlijker dat je zo’n onderschrift krijgt voor het niet hebben van een computer.


  4 februari 2009 om 08:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!