Interview Paul Manuel - Tam Tam

Interview Paul Manuel - Tam Tam


In het kader van een nieuw boek dat ik ga schrijven ben ik momenteel interviews aan het doen met verschillende mensen over nieuwe manieren voor het organiseren van bedrijven. Het gaat hierbij vooral om andere, innovatieve manieren van omgang met medewerkers en freelancers. Voor het boek heb ik ook Paul Manuel van Tam Tam geïnterviewd over hun Leef je Droom programma. Omdat het hier om een nieuwe media bedrijf gaat leek me dit ook interessant voor Marketingfacts.

In het kort is het unieke aan Tam Tam dat ze je helpen je droom te verwezenlijken, ook al is deze buiten Tam Tam. Men vecht niet tegen het feit dat het bedrijf een ‘tussenstop’ is, men omarmt het. Hierdoor kan er erg open worden gesproken over een eventuele exit. Dit heeft een aantal gevolgen.

Ten eerste trek je door dit programma goed talent aan, men stroomt makkelijker in. Ook haal je hierdoor ondernemend talent binnen, waar je natuurlijk als organisatie wel mee om moet kunnen gaan. Ten tweede is de gemiddelde tijd dat iemand bij Tam Tam zit ongeveer 5 jaar, men heeft een verloop van 15 procent tot 20 procent. Dat is volgens mij minder dan het gemiddelde internetbedrijf. Een interessant concept om te kijken naar de exit bij binnenkomst, iets dat we denk ik meer zullen zien de komende jaren.

De hele serie interviews zal te vinden zijn op RecTec. Als jullie het leuk vinden, kan ik meer interviews uit de serie hier posten. Als die behoefte er is, dan verneem ik dat graag (via mail of comments). Indien er bedrijven of organisaties zijn die ook iets echt bijzonders doen in hun omgang met mensen of implementatie van nieuwe media om heel anders samen te werken en graag in dit kader geïnterviewd willen worden, dan hoor ik dat natuurlijk oók heel graag.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Tam Tam is een leuke toko. Ben er in 2008 bij afgestudeerd. Ze doen vooruitstrevende dingen met mensen en dromen.

    Zie met plezier meer interviews van deze serie.

    Evert

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.