Webwinkel Vakdagen 2009: Bart van Engeland (Beslist.nl)

Webwinkel Vakdagen 2009: Bart van Engeland (Beslist.nl)


De WebwinkelVakdagen in de Utrechtse Jaarbeurs (brrrrrr…) trekken deze week tussen de 4000 tot 5000 bezoekers. Per dag. Grootse happening, met alle grote en kleine spelers op het gebied van webwinkelen. Van Marktplaats tot Zanox. Van IctRecht tot Kieskeurig.

Hierboven een interview met Bart Van Engeland, commercieel directeur van vergelijkingssite Beslist.nl (natuurlijk óók aanwezig op de #wwv). Het bedrijf uit het Gelderse Duiven bestaat al sinds 2005, Van Engeland is sinds september 2006 commercieel directeur. Beslist.nl groeit stevig, en trekt iedere maand ruim 2 miljoen unieke bezoekers, ongeveer 100.000 per dag. Onlangs stuurde Beslist.nl een persbericht uit, waarin het bedrijf aangaf te merken dat cd’s steeds minder worden opgenomen in het assortiment van webwinkels. Bart van Engeland over videoreviews, online klantbeoordelingen (er zijn er nu 70.000 op Beslist.nl), over expertreviews en over de toekomst daarvan: ‘Zonder klantervaringen hebben wij als vergelijkingssite minder toegevoegde waarde.’ Strakke camerawerk is van Bram Fasseur.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Wat een gelul zeg, hij zegt bijster weinig en praat veel :P

  Maar goed, die unboxing en ervarings video's zijn natuurlijk wel leuk/aardig, maar altijd natuurlijk net niet het product dat je zoekt.

  Verder heeft hij het er over dat ALLES wat via webshops te koop is eigenlijk ook bij beslist zou moeten zijn, maar ik mis bijna alle IT gerelateerde onderdelen :S

  Site is afgelopen jaar overigens wel stuk beter geworden, anyhow leuk filmpje!

  geplaatst op
 • "Wat een gelul zeg, hij zegt bijster weinig en praat veel :P"

  @Thomas Wouters: Die kan Van Engeland mooi in zijn zak steken ;-) Goed dat je het anyhow, toch een leuk filmpje vindt! Vreemd ook, dat die IT products er niet zijn....

  geplaatst op
 • Het filmpje is vooral leuk omdat mij broertje het afgelopen jaar stage heeft gelopen bij beslist. Hij heeft deze gisteren afgesloten met een voldoende dus ik mag weer vrij uit spreken :)

  wat die IT producten betreft heb ik mij trouwens vergist, ik zat in de verkeerde categorie te zoeken...

  geplaatst op
 • Ha Thomas, dank voor je hartverwarmend commentaar ;-) Ik vond het al vreemd dat je bepaalde IT gerelateerde onderdelen niet vond: Er staan op Beslist.nl in de categorie computers ruim 64.000 producten. Maar gelukkig heb je al gevonden waar je naar op zoek was. Groeten aan Fabian by the way.

  geplaatst op
 • Hoi Bart :)

  zou je nou de vraag via het toetsenbord nog een keer kunnen beantwoorden, wat doet beslist nu anders dan bevoorbeeld kieskeurig of kelkoos? waarom zou ik als 24 jarig ondernemer/student via beslist iets willen zoeken en niet via kieskeurig? (behalve dat jullie niet zon vervelend menu als kieskeurig hebben... :)

  geplaatst op
 • Hoi Thomas, Het grote verschil met bv Kieskeurig is dat we een breder productassortiment hebben, tussen de 9 en 10 miljoen producten verdeeld over 26 hoofdcategorieen en zo'n 600 subcategorieen. Daarnaast bieden we niet alleen consumentenbeoordelingen, maar ook expertreviews (dus door specialisten uit een bepaald vakgebied, via alatest)) en videoreviews (waar onder youtube filmpjes en andere bronnen). deze video's zijn verzameld door een partner, maar binnenkort kunnen bezoekers van Beslist.nl ook zelf video's toevoegen. Verder bieden we een vergelijkingsmodule en selectiemodule die net een stuk verder gaat dan die van de collega's. Zo kun je op veel, heel veel productkenmerken producten selecteren (middels onze product selectie wizard). Los daarvan zijn we bezig met een aantal toepassingen die het bezoek aan onze site ook nog leuker moeten maken (dus niet alleen nuttig). Daarvan hou ik je graag op de hoogte via Matthijs/Marketingfacts. Ook voor de aangesloten webwinkels bieden we trouwens handige en uitgebreide tools waarmee ze de campagne bij ons kunnen optimaliseren. Ik zou zeggen kom vandaag nog even naar de Webwinkelvakdagen in Utrecht, dan kan ik er veel meer over vertellen: http://wwvd2009exp6.voorregistraties.nl/ (voor gratis toegangsbewijs).

  Groet,
  Bart

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.