Omzet Bol.com naar record van 224 miljoen euro

Omzet Bol.com naar record van 224 miljoen euro

Bol.com is al jaren één van de succesvolste webwinkels in Nederland. Begonnen met de verkoop van boeken, is de webwinkel uitgegroeid tot het grootste online warenhuis van Nederland. Naast boeken boeken verkoopt het bedrijf momenteel cd’s, dvd’s, elektronica, mobiele telefoons, games, software en sinds 2007 ook tweedehands boeken.

Gisteren maakte de webwinkel bekend dat het in 2008 een omzet van 224 miljoen euro heeft gehaald, 53 miljoen meer dan in 2007 toen de omzet ruim 171 miljoen euro bedroeg. In 2008 deden meer dan 2 miljoen klanten ruim 11 miljoen aankopen bij Bol.com. Dat betekent een gemiddelde van 112 euro per klant of 20 euro per aankoop. Directeur Daniel Ropers schrijft de groei van zijn bedrijf met name toe aan het toegenomen vertrouwen dat Nederlandse consumenten hebben in winkelen op internet.

Ropers wil dit jaar onder meer verbeteren dat klanten elkaar advies kunnen geven. Mensen die bijvoorbeeld een dvd van de tv-serie Six Feet Under kochten, zijn mogelijk ook geïnteresseerd in andere dvd’s die Six Feet Under-fans aanschaften op de site. Verder wil Bol.com zijn diensten op meer plekken op het web aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de online verkoop van reisboeken en taalgidsen op de website van een reisbureau. Bol.com heeft al een kleine ‘webwinkel’ die gebruikers van Hyves op hun profielpagina’s kunnen plaatsen. Ropers denkt ook na over Bol.com op de mobiele telefoon en digitale televisie (via: NRC).

Bol.com tijdelijk niet bereikbaar

Opmerkelijk genoeg is bol.com vanmorgen (tijdelijk) niet bereikbaar. Straks nog maar eens kijken of het persbericht al online staat.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.