Websites succesvolle tv-programma’s een hit in 2009

Websites succesvolle tv-programma’s een hit in 2009
, Habbo.nl

{title}Ik zat gisteren naar de kijkcijfers SKO te kijken en daarbij viel me het volgende op. Succesvolle tv-programma’s als Boer Zoekt Vrouw (ruim 3,3 miljoen kijkers), Reünie (ruim 2,5 miljoen), Het Vrije Schaep (2 miljoen) staan in de Top 5 van week 1 in 2009. Omdat ik ook de beschikking heb over de sitestat statistieken van de aan deze programma’s gerelateerde websites kon ik het niet laten om hierin te duiken. Ten opzichte van week 52 laat de KRO website van Boer Zoekt Vrouw in week 1 van 2009 nu al een stijging in pageviews zien van 668 procent De website van de Reunie laat een pageviews stijging van 1175 procent zien en de website van Het Vrije Schaep is de winnaar met een stijging van 1390 procent.

Ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat de impact van TV (massamedium) nog steeds enorm is en in sommige gevallen efficiënt crossmediaal (richting internet) wordt ingezet (in ieder geval door de KRO in week 1 van 2009). Maar het kan altijd beter, toch?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Paulo, je schrijft "Ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat de impact van TV (massamedium) nog steeds enorm is en in sommige gevallen efficiënt crossmediaal (richting internet) wordt ingezet".

  Jij kan dat misschien wel omdat je de absolute aantallen kent, maar mij zeggen percentages niet zo veel. Als het aantal bezoekers van de site van Het Vrije Schaep in december nog nihil was - wat zo maar zou kunnen omdat het programma pas sinds 2 januari op TV is - is een stijging van 1390% snel gerealiseerd.

  Jouw conclusies klinken - zonder de achterliggende cijfers - een beetje als een praatje voor de bühne.

  geplaatst op
 • @ Jeroen

  het liefst had ik absolute aantallen gecommuniceerd maar dan kan ik helaas commentaar krijgen van omroepen, redacties etc..vandaar die percentages. Ga maar uit van meer dan 500.000 pageviews ;-)

  geplaatst op
 • Ik begrijp je dilemma maar al te goed, maar je kunt je afvragen wat op deze manier de toegevoegde waarde van je artikel is. Anyhow, aan het werk maar weer ;)

  geplaatst op
 • nou de toegevoegde waarde is aan te tonen dat als er vanuit TV een URL vermelding komt bij een programma waar veel mensen naar kijken je een behoorlijke stijging ziet in de pageviews, unieke bezoekers. Hopelijk wordt kijkgedrag in de toekomst ook via statistieken ipv een panel (3000 mensen??)gemeten. Als van 3.3 miljoen mensen die gekeken zouden hebben 1/3 (+/- 1 miljoen) naar de website gaan kun je ervan uitgaan dat die 3.3 miljoen redelijk kan kloppen toch? Of zouden er dan toch minder mensen (2 miljoen) werkelijk gekeken hebben.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.