Droomhuisradar gelanceerd: Waar is mijn droomhuis?

22 december 2008, 13:35

{title}

Ik kreeg vandaag een mailtje dat Droomhuisradar gelanceerd is. Dat is een ware primeur, bij deze speciaal, nog nét voor Kerst 2008! Het succes van Buienradar.nl en in navolging ook Wegenradar.nl toont aan dat er behoefte is aan informatie die snel te vinden is via een simpele kaart. Daarin hoopt Droomhuisradar.nl te voorzien. Droomhuisradar is een spin-off van Jaap.nl.

Op Droomhuisradar.nl vind je een kaart met daarop alle huizen in Nederland die te koop staan. Je kan op een simpele manier lopen over de kaart, inzoomen door te dubbelklikken of zoeken naar een plaats door hem in te typen. Als je vervolgens inzoomt tot een niveau ongeveer 10 kilometer, dan zie je de te koop staande huizen verschijnen. Klik je vervolgens op een huis dan zie je de belangrijkste gegevens over dat huis zoals het adres en de vraagprijs. Klik je vervolgens op die gegevens dan kom je op de pagina met volledige gegevens op huizensite JAAP.NL.

Directeur Hans Voorn: “Lopen over kaarten zoals Google Maps is duidelijk een trend. Men vindt dat gemakkelijk. We hopen hiermee dat de huizenzoeker nog beter en sneller zijn droomhuis kan vinden. En er staan er tegenwoordig genoeg te koop.”

Volgens mij is dit een mooi begin van een nieuwe manier van zoeken. Of dit ook uiteindelijk de nieuwe manier wordt? Ik heb mijn bedenkingen. Uiteindelijk zal het zoeken via een kaart de consument meer inzicht moeten geven die zij op een andere manier (tekstueel) minder makkelijk zou kunnen krijgen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan faciliteiten in de buurt, een beetje richting brightkite.com, huizen en faciliteiten die zich “aanbieden.” Eventueel aangevuld met allerlei “social” nice to knows. Op deze manier wordt er daadwerkelijk een invulling gegeven aan het feit dat iedereen makelaar kan worden;-) Wellicht iets voor de werkeloze Meeus-ers? Trouwens in het verlengde van Brightkite, waar blijven de Nederlandse huizenzoeksites met hun IPhone apps? En wat zou het leuk zijn als we via Google Streetview ook de te koop staande huizen zouden kunnen bekijken.

Trouwens, wie volgt om vastgoed meer fun en social te maken, Funda, Huizenzoeker, Miljoenhuizen, NIKI, Moviq, Brixter, of anderen?

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

10 Reacties

  Erwin Sigterman

  ik zie alleen maar de huizen in het hoger segment…inderdaad de droomhuizen.

  simpel en effectief!


  22 december 2008 om 18:18
  nieuwbouw20

  @erwin kijk eens in Groningen;-)


  22 december 2008 om 18:28
  venturo

  ‘waar blijven de Nederlandse huizenzoeksites met hun IPhone apps’ Boris je slaat door! 🙂 al voor gprs bestaan leuke info api’s voor te koop staande huizen. Location Based! Trouwens, goed moment om te introduceren. Huizenmarkt staat echt op instorten hoor….


  22 december 2008 om 21:53
  Jacobien

  Hij werkt nog niet fantastisch. Ik heb tig keer geklikt op friesland, maar dat pakt ie eerst niet, dan zie je opeens wat plaatsnamen, maar als je doorklikt, gaat het weer mis.

  Pas bij het invoeren van een postcode werkt het goed.

  En er staan hier echt wel wat mooie boerderijen te koop, dus het aanbod is er.


  23 december 2008 om 04:19
  nieuwbouw20

  @albert ben benieuwd naar de voorbeelden?


  23 december 2008 om 08:25
  Andre

  Er is nu ook een service op Twitter om te communiceren over huizen uiteraard is de service geheel gratis. Een twitteraccount is voldoende. Deze service vind je op huizentweets.nl


  24 december 2008 om 13:21
  Hans Voorn

  @Andre

  Wat een leuke service! Zoiets zouden we als JAAP.NL zelf ook moeten doen!


  29 december 2008 om 19:07
  Hans Voorn

  @Jacobien

  Kan je je problemen mailen naar Hans@Jaap.nl? Liefst met screenshot, we willen de fouten graag oplossen, maar we kunnen jouw problemen niet reproduceren…


  29 december 2008 om 19:09
  Jacobien

  @ Hans,

  Komt eraan.


  29 december 2008 om 19:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!