Half miljoen artikelen op Nederlandse Wikipedia

Half miljoen artikelen op Nederlandse Wikipedia

De Nederlandse versie van de internet-encyclopedie Wikipedia telt sinds gisteren 500.000 artikelen (vanochtend waren het er alweer 500.217). Het halfmiljoenste lemma gaat over de Indiaase stad McLeod Ganj.

Wikipedia is een vrije encyclopedie. Ze wordt niet bijgehouden door betaalde redacteuren, maar door bezoekers en vrijwilligers. De gratis Nederlandstalige encyclopedie zag het licht in 2001. Sindsdien is het hard gegaan met de ontwikkeling. Twee jaar na de oprichting bevatte de encyclopedie 10.000 artikelen, nog eens twee jaar later 100.000, en drie jaar daarna dus een half miljoen. Ter vergelijking: de Winkler Prins bevat 60.000 artikelen, de Wikipediaversies in het Frans en het Duits ongeveer 800.000, en de Engelse versie al bijna 2,7 miljoen. In totaal zijn er meer dan 250 taalversies met in totaal meer dan 10 miljoen artikelen. De Nederlandstalige versie bezet een zevende plaats wat het aantal artikelen betreft. Maandelijks wordt de Nederlandstalige encyclopedie zo’n 150 miljoen maal geraadpleegd.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Een mooie mijlpaal.
    Voor zo'n klein landje doen we toch wel behoorlijk actief mee met Wikipedia.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.