Idealize sinds vandaag in beta-fase

Idealize sinds vandaag in beta-fase

{title}Met iets minder stilte dan hiervoor is Idealize vandaag in beta live gegaan. Tijdens de Emerce Eday in Rotterdam viel de bus hierboven mij al op en Marco Derksen schreef eind september al over de geruchten van de lancering. Idealize is onderdeel van de Ilse Media Groep en beoogt het volgende: ‘Idealize is een platform rondom vernieuwing in Nederland. Idealize inspireert, verbindt, stimuleert en portretteert vernieuwers.’

Idealize kent een thinkstyle wat eigenlijk een weergave moet zijn van je profiel, interesse en als je wilt ook portfolio. Je kunt eigen werk uploaden maar ook andere artikelen die je op Idealize vind aan je thinkstyle toevoegen. Idealize richt zich op de segmenten uit de creative class (van Richard Florida) als ik het zo lees: “Designers, architecten, software developers, marketeers, business developers, ondernemers, wetenschappers. Maar waarom ook niet voor juristen, financiers, diplomaten en iedereen die professioneel bezig is met het ontdekken en bedenken van nieuwe markten, ontwerpen, producten en oplossingen.”.

Naast het feit dat ze eigen content produceren en dit met de community hopen te gaan doen zullen ze ook content aanbieden van de volgende partners:
Architectenweb, Design.nl, Springwise, Retailtrends, SecondSight, Sync, Extendlimits, Mensmerk, Kennislink, Nieuweproductenbedenken.nl, Rethinkingmedia, InFeite.nl, Blueshots en Materia.nl.

Na de beta login kon ik makkelijk een eigen account aanmaken en heb maar direct ook een artikel gepubliceerd. Binnen 15 minuten had ik mijn eerste reactie zelfs al binnen (wat daarna eerder een zinloze discussie werd). Het design oogt rustig en overzichtelijk en ik heb het gevoel dat ze een mooie niche gaan creëren waardoor zowel Bright als Sync (om het maar even te categoriseren) wellicht onnodig worden of het in ieder geval moeilijk gaan krijgen. Idealize ziet er in ieder geval veel belovend uit met voldoende breedte en diepte zo op het eerste gezicht.

Hieronder in ieder geval de screenshots van de hoofdmenu’s waardoor je ook een beetje gevoel krijgt wat er onder deze menu’s komt te hangen:

www.flickr.com
aymanvanbregt's Idealize platform voor creativiteit, innovatie en inspiratie photoset aymanvanbregt’s Idealize platform voor creativiteit, innovatie en inspiratie photoset

Dit artikel is tevens geplaatst op mijn blog Ayman || digital marketing | business concepts.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Hm, jammer, ik krijg nog een 'binnenkort online' op de frontpage. Ben wel benieuwd overigens, is de beta momenteel slechts voor genodigden?

  geplaatst op
 • Hi Dennis, stuur me een mailtje en ik stuur je een uitnodiging voor de bèta. kim[@]idealize.nl

  geplaatst op
 • Ben ik eens een dagje offline, gaat idealize live! ;-)

  @Kim: heb je voor mij ook een uitnodiging voor de beta? alvast dank!

  geplaatst op
 • @marco: check je mailbox, invite ligt al sinds gisterochtend op je te wachten ;). Ik stuur m voor de zekerheid nog een keer.

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit, voor zover ik dat kan zien aan de screenshots en de 'binnenkort' pagina. Ben benieuwd.

  geplaatst op
 • @Kim: zie nu dat jou mails in mijn spambox zijn gekomen; inmiddels gevonden en ik ga het uiteraard bekijken!

  geplaatst op
 • Ha Kim,

  Ben ook benieuwd.

  groet uit Rotterdam!

  geplaatst op
 • Kim, je vergeet de helft... Dank je..

  geplaatst op
 • ... en nu open voor iedereen: http://www.idealize.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.