Online op weg naar het Witte Huis (6): The Day After!

Online op weg naar het Witte Huis (6): The Day After!
{title}

Het is bekend! En dat hebben een hoop websites in geuren en kleuren laten weten. In dit bericht een overzicht van de plekken waar de overwinning op diverse manieren wordt gevierd, in video en foto. De echte uitslag is op dit moment nog niet bekend, dus de Meisjesdoos is nog niet te vergeven. Gebaseerd op het aantal kiesmannen lijkt echter mijn eerdere sociale media peiling nog zo gek nog niet geweest :) Laat in de reacties weten hoe jullie de nacht (of deze morgen) hebben doorgebracht. Wat vonden jullie de beste bronnen om het nieuws bij te houden? Hebben jullie bijvoorbeeld naar de Ustream gekeken of misschien gewoon lekker voor de buis?

Yes we can! (vastgelegd door Marco)

 

{title}

Bekijk hier alle foto’s die getagged zijn met Obama. Er komen continue hele mooie nieuwe foto’s bij van feestende mensen.

 

{title}

Ook op YouTube neemt het aantal video’s over Obama toe.

 

{title}

En de speech kan natuurlijk niet ontbreken.

Op de speciale Election Twitter blijven de tweets binnenstromen.

Laat weten wat jouw favoriete bron was om het nieuws bij te houden! UStream, misschien het Liveblog van de NRC, Twitter, heb je voor de buis gezeten deze nacht of gewoon vanmorgen de krant gelezen (die helaas allemaal weinig te melden hadden)?


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik vond YouTube vanmorgen tegenvallen. Dit is de plek waar je video zoekt, maar op de homepage was niets te zien. En zoeken geeft veel oude resultaten waardoor het zo maar kan gebeuren dat je per ongeluk een verkeerde speech van Obama te pakken hebt. Jammer, misschien dat ze de kennis van http://news.google.com ook op YouTube los kunnen laten.

  Mooie serie berichten Karlijn.

  geplaatst op
 • Eerst een uurtje of wat radio (BNR), toen CNN via internet, maar ook alleen het geluid. Ondertussen gewerkt. Vanochtend om 6.00 uur wakker geworden met overwinningsspeech op de wekkerradio. Heb nog even gezocht naar goede nl tv via internet, maar tot 22.00 uur was daar niets veel te vinden, in elk geval niet makkelijk. Ik wil op zo'n avond gevoed worden, merk ik, en niet zelf rondzappen en, zoals Wilbert ook schrijft, oude dingen vinden. Ik hoopte op een goeie Radio 1-avond, maar rond de tijd dat ik wilde gaan luisteren, was daar Langs de lijn. Tja.

  Liveblog vond ik ook te "actief" voor een avond als deze.

  O ja, voor de duidelijkheid: ik heb geen tv.

  geplaatst op
 • o, een combinatie : Nederlandse TV al snel uitgezet : voelt toch altijd alsof je een bord eten opnieuw opgewarmd ziet worden. Dan maar het directe nieuws via TV bij CNN. Daarnaast veel websites: CNN.com, Politico.com, Slate.com, Intrade.com.

  Vannacht om uur of 1, half 2 was het wel genoeg. Vanochtend kwam mijn zoon om half 6 de boel wakker schudden en toen was het weer CNN wat de klok sloeg.

  geplaatst op
 • Voorpagina's van 344 kranten uit 38 landen met overwinning Barack Obama.

  geplaatst op
 • Ehm... dit filmpje is van de democratische nominatie, gepost op 3 juni 2008... En als dat niet genoeg opviel staat er ook met koeienletters OBAMA/CLINTON in beeld :).

  hier is in elk geval deel 1 van de echte victory speech:

  http://www.youtube.com/watch?v=FrXkBuWNx88

  geplaatst op
 • Dat was mij nog niet eens opgevallen. Dus even voor de duidelijkheid, er zit geen cynisme in mijn eerdere reactie :)

  geplaatst op
 • @paul kreeg hem net inderdaad ook via Twitter, supermooi!

  geplaatst op
 • @floris, oh wat stom! Ik heb enorm zitten klooien met zoeken naar die video (eens met wilbert daarover!) en uiteindelijk de verkeerde erin gezet... Het is aangepast, dank!

  geplaatst op
 • cool! Ik zie net dat mijn slideshare is geselecteerd voor de homepage van Slideshare!
  Krijg net dit mailtje:
  Hey karlijn!
  Your slideshow has been included in the 'Spotlight section' on the SlideShare homepage.
  The spotlight is now on YOUR CREATION!

  geplaatst op
 • Het internet is voor mij niet dé uitgelezen nieuwsbron voor dit soort zaken, teveel info met te weining journalistieke waarde.
  Voor hot wereldnieuws maak ik sinds decennia gebruik van CNN..tevens een betrouwbare online newssource trouwens...

  geplaatst op
 • zie ineens dat ik Perspctv helemaal vergeten was in mijn vorige blogpost, terwijl die zo prachtig is http://www.perspctv.com/elections08 Leuk om te zien hoe zij de verschillende resultaten naast elkaar zetten, maar natuurlijk waren vooral hun widgets erg mooi waarin je continue kon peilen hoe het op blogs en twitter met de kandidaten ging.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.