Eindelijk: Applicaties op LinkedIn

29 oktober 2008, 08:24

LinkedIn heeft vandaag de mogelijkheid gelanceerd om applicaties van derden toe te voegen aan je profiel. Dat hadden nagenoeg alle sociale netwerken natuurlijk al, maar LinkedIn nog niet. Op de applicatiepagina staan nu 9 toe te voegen applicaties. Die kun je toevoegen aan je profiel en/of aan je homepage. De hele dienst is vooralsnog als beta gelanceerd. Misschien ligt het aan mij, maar het toevoegen van bijvoorbeeld de Slideshare applicatie werkt niet bij mij:

{title}

Het huidige aanbod van applicaties:

 • Box on LinkedIn: Share files and collaborate with your network.
 • Huddle on LinkedIn: Private workspaces to collaborate with your network on projects.
 • Amazon on LinkedIn: Discover what your network is reading.
 • TripIt on LinkedIn: See where your network is traveling.
 • SixApart on LinkedIn: Stay up to date with your network’s latest blog posts.
 • Google Docs on LinkedIn: Embed a presentation on your profile.
 • SlideShare on LinkedIn: Share, view and comment on presentations from your network.
 • WordPress on LinkedIn: Promote your blog and latest posts.
 • Company Buzz by LinkedIn: See what people are saying about your company.

Uitgebreide informatie over de huidige applications staat in het Learning Center. Ontwikkelaars kunnen nieuwe voorstellen voor applicaties indienen. De eis daarbij is dat de applicatie moet voldoen aan de OpenSocial richtlijnen van Google. Zouden de LinkedIn applicaties net zo populair worden als bijvoorbeeld de applicaties binnen Facebook?

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

12 Reacties

  Hanseman

  Heel erg gaaf! Inderdaad bijna eindeloos op gewacht…


  29 oktober 2008 om 09:11
  Paul Schoenmakers

  Ik was er toen straks ook al mee aan het spelen, zowel de slideshare als ook de wordpress.com applicatie werkt(e) nog niet.


  29 oktober 2008 om 09:21
  Rene Sebastian

  Dat wordt wachten op een Twitter App 😉


  29 oktober 2008 om 09:38
  Robert de Boer

  Hmm, de teller op m’n profielpagina loopt nu wel door tot 100%, maar toont daarna de foutmelding “An unkown error has occured. Please refresh the page”. Dat helpt alleen niet 😉 Op de homepage zie ik nu wel de ‘latest presentations from your connections’.


  29 oktober 2008 om 10:21
  Robert de Boer

  Weer een stap verder, profiel van Slideshare is gekoppeld aan m’n LinkedIn profiel. Op m’n profielpagina komt nu alleen de melding ‘The server did not respond. Please try again.’. Misschien hadden ze toch beter iets langer kunnen testen voordat de hele wereld ermee aan de slag kan..


  29 oktober 2008 om 10:37
  tweepuntnul

  Het is in ieder geval een goede stap. Zeker omdat concurrent Plaxo dit natuurlijk al langer doet. Hopelijk zijn alle bugs er snel uit!


  29 oktober 2008 om 10:53
  Michel

  Hier doet de SlideShare applicatie het wel – de presentaties zijn zichtbaar op mijn profiel – maar niet helemaal vlekkeloos (af en toe errors bij het instellen).


  29 oktober 2008 om 10:59
  bjurn

  leuk deze toevoegingen en het maakt het extra leuk/effectief voor de mensen die al (actief) aanwezig zijn op linkedin.

  Máár een echt grote toevoeging zou zijn om een groepsbericht naar je verschillende groepen (al dan niet als beheerder) te kunnen versturen.

  Want wil het gebruikt worden en/of wil de adoptie doorzetten dan moet je mensen wel op de hoogte kunnen stellen.

  Om positief af te sluiten is linkedin wel op de goede weg. Zeker nu dat je de info naar buiten kan brengen (en dus naar de mensen toe) in plaats van de mensen naar binnen te halen (naar de linkedin website).

  Een stap in de goede richting.


  29 oktober 2008 om 11:19
  Sjef Kerkhofs

  Bij mij werkt het ook nog niet…slideshare komt tot 20%, en dan krijg ik een foutmelding 🙁 Jammer….want erg leuke ontwikkelingen! Ik zie gelijk ook mogelijkheden voor een klantje van ons 🙂


  29 oktober 2008 om 11:56
  Hanseman

  weet iemand of het mogelijk is om een appliactie toe te voegen aan een groep – inclusief canvas page? Dus niet enkel aan een profiel.

  greetz

  hanseman


  29 oktober 2008 om 12:57
  lucienengelen

  Heb een Tweet van Slideshare gehad dat ze ermee bezig zijn.


  29 oktober 2008 om 20:29
  Hanseman

  @ Lucien ok thx.


  29 oktober 2008 om 21:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!