• Mobile
  wordt gesponsord door

Barack Obama doet aan ingame advertising

Barack Obama doet aan ingame advertising
{title}

Mooi stuk van David Nieborg in Dagblad De Pers van gisteren: ‘Politieke advertenties in videogames: yes we can’. Strekking: Obama gaat veel verder dan McCain in het gebruiken en toepassen van alle mogelijkheden van nieuwe media. Ook ingame advertising wordt dus niet geschuwd door de Obama-campagne. Nieborg: ‘McCain op zijn beurt laat al die nieuwerwetse campagnemiddelen links liggen. Van hem is bekend dat hij zelfs geen e-mail gebruikt en van zijn running mate, Sarah Palin, werd recent haar e-mailaccount gekraakt.’ (Foto: Reuters)

 

Nieborg citeert Obama in de beginzin van het artikel: ‘Ouders moeten hun verantwoordelijkheid tonen. Ze moeten de tv uitzetten en de games wegleggen en ze moeten de honger naar kennis aanwakkeren die onze leerlingen nodig hebben.’ Interessant, dat Obama nu probeert via games de jongeren naar de stembus te krijgen.

Interessant ook, is het virtuele stemmen via de Xbox Live gemeenschap (NL site). Leden kregen daar de mogelijkheid om hun voorkeur voor een presidentskandidaat aan te geven. Aan de oproep, geïnitieerd door Rock the Vote (belangenvereniging die jeugd naar kieshokje wil krijgen) gaven 100.000 Amerikanen gehoor. 43 procent was voor Obama, 31 procent voor McCain. Nieborg: ‘Tegelijkertijd konden gamers video’s downloaden van de conventies en hun profiel voorzien van een virtuele campagnebutton. Belangrijker nog was dat er een flink aantal registratiebiljetten werden gedownload. Xbox Live bleek opeens een belangrijk extra kanaal om jongeren te bereiken.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Beetje laat dit bericht, maar inderdaad interessante analyse van Nieborg. Goed dat hij als superfan toch nog kritisch over Obama sprak. Games gaan boven politiek schijnbaar ;-). De titel van Nieborgs stuk laat trouwens prachtig zien hoe sterk "yes, we can" is.

  geplaatst op
 • Mooi stukje!

  Ik ben vooral gecharmeerd van de SMO strategien die Obama gebruikt. Lees vooral deze post over zijn Social Media strategie. http://www.frankwatching.com/archive/2008/10/03/barack-smo-bama/

  Daar wordt er nog iets dieper op in gegaan.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.