We zijn begonnen met de bouw van het digitaal communicatielab!

We zijn begonnen met de bouw van het digitaal communicatielab!

We zijn begonnen met de bouw van het digitaal communicatielabNet voor de zomer liet ik me tijdens een rondleiding door het nieuwe kantoor al ontvallen dat we plannen hadden voor het Digitaal Communicatie Lab Arnhem (DCLA). Inmiddels zijn we een paar maanden verder, heb ik in Hanneke van Stokkom een fantastische partner gevonden en hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan het plan voor het lab en het vinden van enthousiaste sponsors. Vandaag was het dan zover dat we zijn begonnen aan de bouw van het lab, de eerste spreekwoordelijke steen is gelegd en als alles volgens plan verloopt, dan wordt het DCLA volgende week opgeleverd!

Leuk, maar wat gaan we doen in het lab en wie zitten achter dit plan?

Zoals gezegd ga ik samen met Hanneke van Stokkom, online marketing manager met bijna 10 jaar online ervaring, een lab neer zetten waar cursisten middels workshops en trainingen de mogelijkheden van digitale communicatie zelf gaan ontdekken. Naast korte presentaties zal de nadruk liggen komen te liggen op het zelf doen. Zelf een weblog of online community opzetten, zelf aan de slag met laatste technieken op gebied van online advertising, zelf foto’s en video’s via mobiel online zetten, zelf werken met flipvideo’s, smartboards of slingboxen. Het DCLA bestaat uit een theorie- en praktijkruimte waar workshops kunnen worden gegeven aan groepen van 8-10 cursisten:

Plattegrond Digitaal Communicatie Lab Arnhem (DCLA)

De workshops zijn ontwikkeld voor specifieke beroepsgroepen zoals journalisten, medisch specialisten, mensen werkzaam in het communicatiegebied, docenten etc. Daarnaast zullen er ook algemene trainingen komen voor professionals die al over digitale communicatie gelezen hebben en nu zelf willen ervaren wat de mogelijkheden voor hen specifiek zijn. Tot slot kunnen derden, die digitale workshops willen geven, worden gefaciliteerd. De ideeen voor het DCLA zijn deels geinspireerd op het Bluelab van Kobalt (Amstelveen) en Media Plaza (Utrecht).

Om het DCLA te financieren zijn er samenwerkingen aangegaan met de Faculteit Economie & Management van de HAN, Mobillion (onderdeel Telegraaf) en Mindz.com. Daarnaast onderhoudt het DCLA een nauwe relatie met Omroep Gelderland en hebben we in partijen als Microsoft, Nokia en UPC leveranciers gevonden voor hard- en software. Uiteraard zijn we continue op zoek naar nieuwe technologieen die we kunnen meenemen in onze workshops dus mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Hanneke van Stokkom.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte wanneer het lab helemaal klaar is maar ik kan je nu al vertellen, het wordt gaaf!


Geplaatst in

DelenEr zijn 31 reacties op dit artikel

 • Een prachtige aanwinst voor Arnhem!! Van harte!

  geplaatst op
 • Ik volg de ontwikkelingen al een tijdje via je tweets, denk dat je een perfecte ´brand´ hebt om dit initiatief een vliegende start te geven. Heel veel succes en plezier gewenst, voor jou en je cursisten straks!

  geplaatst op
 • Echt supergaaf - al is het dan niet in Utreg':) gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • Prachtig om te zien dat het idee nu ook ècht gerealiseerd wordt en de bouw gestart is. Heel mooi. Als eerste een live webcam aansluiten en een twitter2audio kanaaltje o.i.d. Kunnen we de vorderingen live volgen en af en toe ff "Tikkie naar rechts met die tafel" roepen naar de bouwers :-)

  geplaatst op
 • @All: thanks!!!

  @Erik: als de eerste stofwolken zijn opgetrokken zal ik zeker de webcam eens gaan installeren!

  geplaatst op
 • Marco, van harte met de echte start ! Zoals besproken zullen wij gaan bezien op welke wijze het DCLA een plek kan krijgen in onze ambitie t.b.v. de omslag voor de Zorg2.0
  Ik zie er naar uit.

  geplaatst op
 • Geweldige stap en heel veel succes!

  geplaatst op
 • ziet er veelbelovend uit, succes in t arnhemse

  geplaatst op
 • @Lucien: neem jij morgen nog je overall en wat gereedschap mee? kunnen we meteen aan de slag! ;-)

  @Vincent: de volgende arnhem-direct borrel is in het lab, kunnen we live voetbal kijken op groot scherm! ;-)

  geplaatst op
 • @ Marco. Zo gaaf om te zien dat jouw idee nu omgezet wordt in zoiets moois. Super om hieraan mee te mogen werken! (En dank voor je lovende woorden ;-)

  geplaatst op
 • @Hanneke: met die woorden doe ik je nog tekort; je hebt het fantastisch opgepakt! Morgen een beetje vroeg komen, is het nog donker en dan zijn die ledjes nog mooier! ;-)

  geplaatst op
 • @Hanneke + @Marco gefeliciteerd met dit initiatief.
  Tegen de tijd dat er gedacht wordt aan een dependence in Zoetermeer moeten we eens praten denk ik. :-)

  geplaatst op
 • Als de Meisjesbus die kant op moet komen om de kracht van digitaal netwerken en ondernemen/het MKB aan die studenten uit te leggen geef je maar een brul!
  Succes!

  geplaatst op
 • @Petra: wat al die Ford S-Max-en de laatste tijd toch moeten bij ons op kantoor? Zal binnenkort Ford ook eens bellen; heb nog wel een pracht idee voor een digitaal safari door de regio ;-)

  geplaatst op
 • Marco en Hanneke, het wordt inderdaad gaaf! Knap werk. Heel veel succes.

  geplaatst op
 • Marco en Hanneke, weer een initiatief om trots op te zijn chapeau!! Ik ga het woensdag maar eens met eigen ogen bekijken. Succes met de voorbereidingen. Ik hoop dat ik met de M! Academy VIP cursus "succesvol implementeren van online community" de spits af mag bijten...

  geplaatst op
 • S6 Hanneke!! :-)

  geplaatst op
 • Begint nu echt vorm te krijgen. Mooi !
  Ben erg trots op jullie.

  geplaatst op
 • super Hanneke! Veel succes met de verrdere voorbereiding

  geplaatst op
 • @ All, Thanks! ;-)

  geplaatst op
 • Ah, dus daar gingen alle tweets over :)

  Interessant hoor. Goed initiatief, veel succes ermee!

  geplaatst op
 • Dat ziet er goed uit! Succes voor jullie beide! En Hanneke...het is je zo gegund, ik ben trots op je!!

  geplaatst op
 • Goed initiatief. heel veel succes

  geplaatst op
 • Leuk dat de echte start steeds dichterbij komt! Als Mobillion vinden we het erg leuk om mee te helpen dit initiatief in onze regio tot een groot succes te maken. Ook wij hebben daar zin in! Succes met alle voorbereidingen.

  geplaatst op
 • @Marc: zie ook uit naar de smanewerking!

  Inmiddels paar foto's online gezet van de ontwikkelingen:
  http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/tags/dcla/

  En dankzij Lucien Engelen hebben we nu ook de eerste iPhone in het lab. Lucien dank voor de sponsoring!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd Marco en team, ziet er strak uit!

  geplaatst op
 • Ik ben vandaag wezen kijken in het lab. Het ziet er gezellig en sfeervol uit.

  geplaatst op
 • Ziet er heel mooi en leuk uit. Ik ben in ieder geval benieuwd naar het resultaat en de concrete workshops die jullie zullen aanbieden. Ik hoop in ieder geval ook zelf op bezoek te kunnen komen. Succes met het project!

  geplaatst op
 • Als " stief" schoonmoeder van Hanneke en als directeur van het Nederlands Instituut voor Strategisch en Operationeel Management (NISOM) ben ik razend trots op haar!
  In onze opleiding heeft ze onze Post HBO studenten nieuwsgierig gemaakt naar alle facetten van digitale communicatie.
  Marco (wij kennen elkaar van de voorlopige commissie), je kunt blij zijn met een zakelijk partner die zo veel in haar mars heeft.
  Het Nisom en wij volgen deze interessante keuze van een veelbelovende vrouw!
  Groet, namens NISOM,
  Ineke Dost (algemeen directeur NISOM) .

  geplaatst op
 • @Ineke: ben ook heel erg blij met haar! ;-)

  geplaatst op
 • @Ineke: Ik ook!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.