Live verbinding met 538 DJ via studio chatbot

Live verbinding met 538 DJ via studio chatbot

Live verbinding met 538 DJ via Studio chatbot

De nieuwe Jockchat chatbot van radio 538 fungeert als tussenpersoon tussen een Radio 538 DJ en de luisteraar. Laatstgenoemde kan zien welke DJ op dat moment op de radio is, inclusief een foto, kan zien welke muziek op dat moment gedraaid wordt en door de koppeling met de de 538 download shop, kan de luisteraar direct een ringtone of een eigen exemplaar aan te schaffen van het desbetreffende nummer.

De DJ op zijn beurt kan mensen die aan het chatten zijn met de chatbot uit een lijst selecteren en uitnodigen voor een Live chat. De gebruiker krijgt dan de zin ‘wil je live met me chatten, zeg dan.. ’ en dan een ‘triggerwoord’ Als de persoon dat vervolgens intikt, start de live chat. Zo kan de DJ (maar ook een ieder ander in de studio, bijvoorbeeld Ali B) direct met één of meerdere luisteraars in de chat gaan.

Het is een mooi voorbeeld hoe contacten met organisaties worden geautomatiseerd: chatbots handelen de bulkcontacten af waaronder dus veel gestelde vragen zoals in dit geval: welk nummer hoor ik nu maar het kan net zo goed zijn: waar vind ik mijn meter voor de waterstand? Of: hoe open ik een spaarrekening?

Daarbij wordt het contact met écht mensen schaars, maar als je contact hebt, dan is het met een echte specialisten die antwoorden weten op vragen waar chatbots (of noem ze brand agents) stil blijven. Vervolgens wordt hun vak zo specialistisch dat je ze niet meer in een contact center kan zetten omdat er van elke specialist maar een paar in Nederland zijn die bovendien die hele dag met hun specialisme bezig zijn en niet met klantcontacten.
Dat laat weer zien dat een chatbots als een soort intelligente receptioniste doorschakelt naar individuele mensen in plaats van naar ‘het contact centre’. Uiteindelijk gaat het om het best antwoord op de vraag. Dat is waar het in de dialoog om draait.

Ben overigens benieuwd (andere insteek) wanneer het eerste ‘co-creatie’ radio formaat ontstaat. Daarin zijn gebruikers continue samen aan het stoeien welk nummer er gedraaid moet worden. Bovendien kan een luisteraar dan zelf het nummer via voice aankondigen dat vervolgens live wordt uitgezonden via de ether. De DJ is dan alleen aan het faciliteren en via het scherm is dan te zien hoe hij zich in zweet werkt. Volgens mij zijn we daar nu al klaar voor. Of bestaat het al lang? Volgens mij nog niet. Laat het maar weten.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.