Top 20 sociale netwerken in VS

Top 20 sociale netwerken in VS
, Upstream
@marcoderksen

Amerikaanse Top 20 sociale netwerken (Augustus 2008)

Adam Ostrow verwijst op Mashable (via @gvenkdaily) naar de Amerikaanse top 20 social network sites zoals gemeten door Nielsen Online. Nu zijn dit soort lijstjes meestal niet zo heel interessant en zijn het de usual suspects zoals MySpace (ruim 60 miljoen unieke bezoekers per maand) en Facebook (bijna 40 miljoen unieke bezoekes per maand) die de lijst aanvoeren. Interessanter is om te kijken naar de verschuivingen in het afgelopen jaar. Zo is het bereik van MySpace nauwelijks toegenomen en zien we flinke groei bij Facebook (+100%), LinkedIn (+146%), Tagged.com (+352%), Ning (+387%) en Twitter (+419%).

Let wel, deze cijfers gelden alleen voor de VS. Wereldwijd ligt het bereik van deze websites veel hoger en kunnen de verschuivingen anders liggen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Opvallend is dat er behalve Last.fm, Flixster en de verzameling social networks die Ning is, geen enkel "niche" social network de top 20 haalt. Nu is één van de definities van een niche dat die kleiner is dan de massa. Maar ik ben wel erg benieuwd naar de long tail van de social networks, als die er al is.

  Veel communities gericht op sport, vrouwen, ouderen, muziek, kunst, etc bestaan bij het feit dat er genoeg potentiële fans zijn voor een community. Maar blijkbaar (nog) te weinig voor een community in de top 20.

  geplaatst op
 • @Gijsbregt: eerlijk gezegd denk ik dat kwantiteit zijn langste tijd heeft gehad, het gaat steeds meer om kwaliteit. Er zullen andere parameters dan bereik (unieke bezoekers) moeten komen om sites te kunnen vergelijken. Aantal geregistreerde leden, herhalingsbezoek, bezoekduur, aantal interacties, etc. Ben benieuwd wanneer de eerste nieuwe lijstjes verschijnen!

  geplaatst op
 • @marco
  Voor een deel ben ik dat met je eens en bij de kwaliteit hoort dan ook kwalitatieve inzet van reclame (want daarom maken we die lijstjes). Daarnaast krijg je dan syndicaten van sites (of bedrijven à la Webads) die rechten om te adverteren op bepaalde sites bundelen tot kwalitatief en kwantitatief bereik.

  geplaatst op
 • Mensen willen graag ergens bij horen, naar mijn mening worden communities in de toekomst steeds belangrijker. Zowel voor mensen, als voor organisaties.

  geplaatst op
 • een gemiddelde verblijftijd van meer dan 2 uur (MySpace) maar ook de gem. tijd van Facebook vind ik ongelovelijk. Enig idee hoe dit gemeten wordt? Zal we niet 2 uur interactie zijn...men zal de pagina gedurende een tijd open hebben staan terwijl ze met andere dingen bezig zijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.