Kellog: ROI online hoger dan TV

Kellog: ROI online hoger dan TV
, Daisycon

Op Marketingfacts wist natuurlijk iedereen het al, maar Kellog heeft nu na 18 maanden onderzoek ook geconcludeerd dat de ROI op online marketing hoger is dan die op TV. Dit valt te lezen op Ad Age (via Dutchcowboys). Hoe Kellog aan deze wijsheid komt laten ze overigens niet weten.

“For the right opportunity, the [online] space offers fresh ways to commercialize new and existing brands, target specific audiences on needs more cost effectively,” zo meldt Mark Baynes, marketing manager van Kellog. Hij vond zijn bevindingen “obviously very encouraging” en zal er alles aan doen om Kellog meer online te laten doen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • @Barry,

  Hoezo 'dat wisten we al lang'. Te vaak blijft het bij algemene uitspraken zonder dat het wordt onderbouwd met feiten. Ik zou graag zien dat een grote landelijke adverteerder niet alleen dergelijke uitspraken doet maar dan ook de bewijsvoering toont. Helaas geeft Kellog geen inzicht op basis van welke criteria ze tot deze conclusie komen. Daarnaast hebben ze ook niet gereageerd op verzoeken om de conclusie toe te lichten. Erg jammer en dan hecht ik verder weinig waarde aan dergelijke artikelen

  geplaatst op
 • @ Robbert

  Helemaal mee eens hoor, het aantonen van dergelijke beweringen is lastig of zelfs onmogelijk. Ik zei in mijn posting 'dat wisten we allang' omdat bijna iedereen op MF redelijk "internet-minded" is, ik zelf ook.

  Wij riepen een paar jaar geleden al Offline Marketing Sucks! Uiteraard weet ik dat dit wel wat kort door de bocht is maar wel overwegend positief wordt ontvangen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.