Guido van Nispen (Veronica) over Nederlandse startups

Guido van Nispen (Veronica) over Nederlandse startups

In een serie over businessmodellen interviewde Erwin Blom recentelijk Guido van Nispen die namens Veronica investeert in startups (met name in de muziek en entertainment). Hij is enthousiast over tal van clubs waar hij geld insteekt, maar vindt het Nederlandse klimaat van startups zorgelijk. Hij signaleert bijvoorbeeld dat veel goeie mensen (hoe begrijpelijk ook) liever voor zekerheid kiezen dan voor de risico van een eigen onderneming. Goed interview!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik gebruik Firefox 3.0.1/Flash 9 en kan het fillmpje helaas niet zien.

  geplaatst op
 • Interessant interview, Erwin! De Ferrari-vergelijking en het failliet-taboe voor ondernemers zijn raak gesignaleerd door Van Nispen!

  geplaatst op
 • Heel herkenbaar verhaal over de drempels voor studenten en de vragen die een keuze voor ondernemerschap oproepen in je omgeving.

  geplaatst op
 • Interessant interview. Let wel even op de achtergrond erg donker en afleidend.

  geplaatst op
 • ja leuk interview. Maar ik vraag me wel af of het heel erg is dat het volume ondernemers wat klein blijft. De echte harde kern ondernemers hou je vast, en de niet diehard ondernemers kunnen hun energie steken in hun baan. Zo haal je uit beide rendement.

  geplaatst op
 • @matthijs Dank! Leuk om te horen.
  @floris Je hebt gelijk, kan beter. Maar .... Guido heeft ook gelijk. Vroeger koste een gesprek over afstand als dit een vermogen. Nu kost het niks. Nog even een beetje aan belichting werken en we komen er wel ;-)

  geplaatst op
 • @erwin komt zeker goed. keep up the good work

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.