Alle concerten van Fons afgelast!

Alle concerten van Fons afgelast!

De Volkelse volkszanger Fons is goed faut. In de zomerhit ‘Viva Casablanca!’ bonjourt hij de Marokkaanse stad voor het gemak maar naar Spanje. Hij heeft flaporen en zijn gebit ziet er uit als een uit de hand gelopen tandpasta-reclame. Hij doet uitspraken in krom Brabants als ‘Ge moet van uw af zingen!’ en ‘Uitrusten kunt ge altijd nog als ge zo oud bent als uw moe’. Toch stond Fons volgens het Brabants Dagblad al eens voor een afgeladen manege in Boekel, bracht cd’s uit en stond op één bij Radio Ravenstein. Nu heeft Fons, net als alle andere groten van het levenslied, niet alleen een eigen hyves maar ook een poliep op zijn stembanden. Alle concerten van Fons zijn afgelast want ‘hij mag een maand lang niet prate nie en nie zingen nie’. Gelukkig kan hij met Flexibel van KPN Mobiel zijn abonnement tijdelijk stil leggen.

Wat mij betreft na Goeiemoggel opnieuw een prachtige (cross-mediale) reclamecampagne van KPN. Naast de tv-commercial, die sinds vorige week dagelijks op tv te zien is, heeft het Amsterdamse reclamebureau TBWA-Neboko dus ook een website, een hyves-pagina en een outdoor-campagne bedacht (heb ik wellicht nog iets gemist?).

De volkszanger wordt overigens gespeeld door de Amsterdamse acteur Albert van Benthem (34). Zijn manager wordt gespeeld door Eindhovenaar Leo Thijssen (52), die beter bekend staat als Leipe Leo, de luie lakei in het Land van Ooit.


DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • de radio-commercial in de vorm van zijn VM ingespoken door zijn vrouw is ook erg leuk!

  geplaatst op
 • @Ruben: kijk, die heb ik nog gemist; is deze ook ergens online te vinden?

  geplaatst op
 • Niet iedereen vindt het overigens een goede campagne, Steven Kruyswijk schrijft hierover op twitter het volgende:

  (...) Briljante campagne? Hmm. Beetje Brabandertje pesten, erg leuk. Bovendien gaat het echt over een totaal non-produkt vind ik. Als in: KPN lost eindelijk iets op dat default zou moeten zijn (bij je belgedrag passende kosten) en noemt het een feature. De punchline van de radioversie is helemaal erg: "Want Nederlanders hebben een hekel aan teveel betalen". Fuck op, KPN. (...)

  geplaatst op
 • Het product vind ik ook niks (zijn er werkelijk mensen die zo wisselend bellen?), maar die reclames zijn verder wel prima. Dat nie praten nie en nie belle niet zit er al goed in..

  geplaatst op
 • Kan me wel aansluiten bij Steven z'n reactie. Na een jaar abonnee te zijn van kpn mobiel kreeg ik een brief dat ik m'n abonnement kostenloos mocht aanpassen. Lucky me! Had namelijk een te ruim abonnement en wat minder kosten is nooit weg! Surf ik naar de site blijkt dat ik alleen een duurder abonnement mag nemen....

  Verder aardige reclame. Jammer dat het niet voor bestaande klanten van toepassing is....

  Wat mindere reclame is de klanten-'service' die me vandaag wist te vertellen dat onterechte kosten op mijn factuur kwamen omdat mijn tegoed op was. Dit terwijl ik, vanwege mijn te ruime abonnement, nog ruim 100 euro tegoed heb staan. En dat is niet de eerste keer dat ik een factuur ontvang voor onterechte kosten (en deze na lange tijd gecrediteerd heb gekregen)

  Mijn reactie op kpn-reclame-sprookjes kun je wel raden denk ik ;) Zelfs al zou dit sprookje waar zijn.

  geplaatst op
 • @elja: ja, ik. De ene maand 10 minuten de andere maand 300.

  geplaatst op
 • Muha, muhahahah. Wat leuk. Fijn toch, dit soort reclames op de zaterdagmorgen. Volgens mij is het product idd bagger. Maar dat boeit niet.

  geplaatst op
 • Als humor het grootste criterium is voor het slagen van een reclame, dan zou deze best geslaagd kunnen zijn. maar buiten dat vind ik het niet echt een noemenswaardige reclame. Ik wist -en ik heb hem toch al 3/4 keer gezien - nog niet eens dat hij bij KPN hoorde ;)

  geplaatst op
 • Knap dat ze (reclame) posters hebben geplaatst op plekken waar volgens mij normaal alleen culturele reclame geplaatst mag worden!

  geplaatst op
 • Bedankt voor de uitleg, ik vroeg me al even af wtf Fons was en de relatie met KPN had ik nog helemaal niet gelegd.
  Is het een geslaagde campagne als je je niet herinnert of niet herkent voor wie of wat de reclame is?

  geplaatst op
 • Als er over een reklame gepraat wordt is hij goed ook al duurt het even voor je weet waar hij uiteindelijk over gaat. (blijft langer hangen dan hè)

  Verder wil ik Marco er op attenderen dat de info over mij erg sumier is, De Luie Lakei van het Land van Ooit was al in 1989 en 1990, recenter is die van Meneer Verstappen, tambour maítre van De Enige Echte Efteling Fanfare.
  Leipe Leo is èn mijn algemene Entertainmentnaam èn een van mijn animatieacts (directeur van de Haagse Bordeauxrode Branche, tevens groothandelaar in nieuw- en oud goud) evenals mijn andere creaties Butler James, Lakei Lievervrij, de Politieagent, Nico Nul, LeoNARdus de Nar, de Mimespeler, Bartholomeus de Middeleeuwse Dorpsgek en losse eenmalige creaties.

  Het was overigens schitterend om aan deze commercial mee te werken. Echt een tè gekke crew en een leuk concept "Poliep".

  Groetjes, (Leipe) Leo Thijssen alsmede Toine, manager van Fons.

  geplaatst op
 • TBWA zorgt ook voor een snelle adoptie door redelijk grote weblogs als tastelikepizza.com en useloos.com. Daar was op 11 augustus de clip van casablanca al te bewonderen. Ik vroeg me toen nog af wie in godsnaam Fons was......

  geplaatst op
 • voor de aardigheid: http://useloos.com/index.php?amount=0&blogid=1&query=fons
  groet, Patrick

  geplaatst op
 • Kreeg via email door dat met TBWA/Neboko een aantal andere partijen verantwoordelijk is voor de totale campagne. Winkelman en Van Hessen zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk geweest voor seeding en pr activiteiten. De online activiteiten zoals de website (http://www.kpn.com/flexibel), Fons74.nl, de banners en ook seeding activiteiten zijn in overleg met TBWA door Qi bedacht en vormgegeven.

  geplaatst op
 • Geweldige campagne, toevallig heet mijn oom ook Fons en ik kan wel iets dan die campagne in hem vinden.. haha :P Daarnaast is het crossmediale gedeelte erg goed opgezet !

  geplaatst op
 • Leuke actie om te zien. Nog leuker om te vermelden dat de Gemeente Almere zo'n concept eerder dit jaar heeft uitgerold.
  Hannes is op de wereld gezet om het Burgerjaarverslag te promoten onder ambtenaren en inwoners van Almere. Er is een volkszanger "Hannes" gemaakt, met een eigen Hyves (hannes-almere.hyves.nl), met een eigen website (http://www.hannes-almere.nl). Daarnaast heeft hij een eigen reallifesoap die te zien is op Youtube (http://www.youtube.com/user/Hannesalmere). Als klap op de vuurpijl zingt hij in zijn soap een lied over het burgerjaarverslag.

  geplaatst op
 • Als echte Brabander moet ik zeggen dat ik me erg stoor aan die commercial.Dat mens praat zo dom''.Hij mag nie belle nie en nie prate nie,'' Dat is gaan Brabants,maar Zuid Afrikaans.Ik voel me echt een beetje beledigd door die reclame.Alsof wij hier allemaal van die domme idioten zijn.

  geplaatst op
 • Hallo Marjuul,
  Ik kan je verzekeren dat ik wel degelijk een echte Brabander ben. Geboren in Bergen op Zoom (Oost Brabant) en sinds mijn 18de woonachtig in Eindhoven (Oost Brabant) Jammer dat je je beledigd voel door die reclame of liever gezegd die ene uitspraak. Tijdens de opnames kwam die zin er spontaan uit en die heeft de regisseur er in gehouden. Fijn dat ikzelf, die in de TV reclame de rol van manager Toine speel, mezelf niet dom en idioot voel.
  Ben trots mens dat er steeds meer Brabanders meespelen in de reclames tegenwoordig.
  Groetjes, (Leipe) Leo Thijssen, tevens Toine, manager van Fons.

  geplaatst op
 • waar kan ik de radio-commercial in de vorm van zijn voice mail ingespoken door zijn vrouw vinden?

  geplaatst op
 • Hoi Marjuul ,
  Carla is ook een echte Brabantse (Roosendaal). En het klopt wel een beetje die link met Zuid Afrika. Ik heb een paar weken opgetroken met een Zuid Afrikaan en wij kunnen elkaar goed verstaan. Woorden als Slaai (Sla) of Braai (BBQ) zijn ook gewoon Brabants. En inderdaad bordjes met "moet nie parkeer hier nie" kom je ook tegen. Persoonlijk stoor ik me er totaal niet aan. Hier een linkje naar een ander filmpje van Carla (Evelien vd Bergh) http://www.youtube.com/watch?v=bwDZv4Iopyg&feature=related

  geplaatst op
 • Ik snap niet waarom er gekozen is voor de constructie "nie praten nie en nie bellen nie." Dat is een constructie uit het Afrikaans, en het is ZEKER geen Brabants.

  Ik zit dagelijks tussen mensen uit het hele land, van Leeuwarden tot Maastricht. De Brabanders die ik over deze reclame heb gehoord hadden, als één stem, één opmerking: "zo praten wij niet!" En dat wordt door een aantal man behoorlijk storend ervaren.

  Voor het drukken moet alles door de spellingscontrole om te voorkomen dat er een tikfout in een ad staat. De beelden worden tot op de pixel nagekeken of er geen pixels scheef instaan. Maar deze taalmisser heeft een heel bureau – en een klant – goedgekeurd.

  geplaatst op
 • Perbericht van vandaag:

  (...) De Brabantse volkszanger Fons gaf gister in feestcafé De Carrousel in Den Bosch zijn eerste optreden. Na weken zwijgen door de poliep op zijn stembanden mocht hij om klokslag 23 uur van zijn arts dan eindelijk weer live zingen voor al zijn fans. Het was een groot feest, in het voorprogramma van Fons stonden niemand minder van Grad Damen en Corry Konings. Echter het feest was van korte duur, Fons heeft deze avond beide armen gebroken en moet wederom zijn optredens afzeggen. Kaarten voor de optredens blijven geldig en fans worden op de website http://www.fons74.nl ge?nformeerd over de verdere voortgang. (...)

  geplaatst op
 • Deze inhaker van ANWB is sleeeeecht:
  http://www.youtube.com/watch?v=E01LplgIVc0

  geplaatst op
 • @Marco: Neeee, juist leuk !

  geplaatst op
 • @Marco @MvO, Hannes blijft toch de eerste en de beste
  Hannes de zingende Ambtenaar

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.