Olympische sporters naakt in Playboy

Olympische sporters naakt in Playboy

Je kon er natuurlijk op wachten: net als vier jaar geleden heeft mannenblad Playboy weer haar best gedaan om sporters uit de kleren te krijgen. Opnieuw is het de Duitse Playboy dat in de september-editie maar liefst vier Olypische sporters naakt in het blad heeft staan. Dat zijn hockeyster Katharina Scholz, kanovaarster Nicole Reinhardt, zeilster Petra Niemann en judoka Romy Tarangul.

Ben benieuwd of de dames zich realiseren dat wat ze de komende jaren ook presteren op het sportieve vlak, deze naaktfoto’s de boventoon zullen voeren als je zoekt op hun namen in Google. Jaren geleden schreven we bijvoorbeeld over Nederlandse atletes die uit de kleren gingen voor een trainingskamp of over korfbalster Mady Tims die naakt in de Nederlandse Playboy verscheen. En nog dagelijks komen er bezoekers vanuit Google op deze site die op zoek zijn naar naaktfoto’s van deze sporters. Sterker nog, ik kan op basis van de bezoekcijfers zien dat één van de sporters weer in het nieuws is. En ja, ik ben wel eens gevraagd of ik namen van sporters uit mijn archief wilde halen.

"Wie van de Nederlandse sporters gaat uit de kleren?"

Voor wat betreft de Olympische Spelen van Beijing is het natuurlijk wachten wie van de Nederlandse dames uit de kleren gaat voor één van de mannenbladen. Wie van de hockeydames kiest voor het grote geld? Fatima Moreira de Melo wellicht? Of is het één van de beachvolleybalsters Merel Mooren of Rebekka Kadijk? Zijn het de synchroonzwemzusjes Bianca en Sonja van der Velden? We zullen wel zien, maar ik durf er een goede fles wijn op te zetten dat één van de dames zal zwichten voor het geld waarbij ze zich niet zal realiseren welke PR-consequenties dit zal hebben voor de komende jaren!

Olympische sporters naakt in Playboy

Credits afbeelding: Pixabay, licentie: CC BY-NC-ND (Niet-commercieel hergebruik)

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • En voor wie op zoek is naar de naaktfoto's van de Duitse sporters, uiteraard zijn die inmiddels ook op internet te vinden. Kwestie van even googelen!

  geplaatst op
 • "Rubriek: Gevonden voorwerpen"
  En dan de 4 dames eronder... ergens is dat natuurlijk wel grappig ;-) Betekent de 1 op het eind van de URL ook dat er een deel 2 komt?

  Wat betreft de strekking van het artikel heb je helemaal gelijk. De meeste mensen denken niet na over de PR-consequenties of überhaupt de consequenties van het slingeren van hun eigen naam op het internet. Ik denk dat daar nog wel meer aandacht aan gegeven mag worden...

  geplaatst op
 • Fatima Moreira de Melo zou vast haar contract met de Rabobank op het spel zetten dan...

  geplaatst op
 • Ook PETA, de Amerikaanse dierenrechtenclub doet dit al jaren. Voor deze spelen wisten ze de Amerikaanse zwemster en beroemdheid Amanda Beard te strikken. 2 dagen voor de spelen werd de campagne gelanceerd.
  Korte interview:
  http://latimesblogs.latimes.com/olympics_blog/2008/08/amanda-beard-up.html
  De foto (geen tepel te zien want daar worden ze in de VS nogal nerveus van):
  http://blog.peta.org/archives/Amanda Beard_Rather Go Naked.php

  geplaatst op
 • In elk geval heeft Marketingfacts dankzij deze post al goede kaarten in handen om goed gevonden te worden op deze dames, of ze nu daadwerkelijk in de Playboy terechtkomen of niet ;-)

  geplaatst op
 • Ach, als we dan toch bezig zijn... Laten we ze dan allemaal even op een rijtje zetten...

  geplaatst op
 • Zo groot is dat geld in Nederland nu ook weer niet. Met een oplage van nu 92.000 geloof ik, is er niet fantastisch veel te verdienen. Als je als NL vrouw in de playboy gaat, dan gaat het denk ik meer om de 'mooi voor nu en later-factor' dan het geld. Wat is nu 50.000 euro, als je er naakt voor in de Playboy moet staan?
  Als je dat bedrag al haalt. Volgens mij ligt het lager ;)

  Gewaagd gekozen foto trouwens Marco; mijn complimenten ;)!

  geplaatst op
 • Ik vind het niet zo tof dat er dit soort fotos op een marketing`s fp staan.. of ik ben daar misschien de enigste in? Ik heb niks tegen dit soort fotos, alleen de mensen om me heen krijgen zo`n raar beeld van deze website.

  geplaatst op
 • @Card: bewust op vrijdag eind van de dag geplaatst; kan me niet voorstellen dat dan nog veel lezers op hun werk zitten. Maandagochtend is dit bericht al weggezakt en zitten de foto's 'onder de vouw', beloofd ;-)

  geplaatst op
 • De tips blijven nu binnenstromen, zo ook deze van tennister Ashley Harkleroad naakt in Playboy. Weet eerlijk gezegd niet of ze ook deelneemt aan de Olympische Spelen.

  geplaatst op
 • Voor dames en heren: hink-stap-springer Phillips Idowu, wielrenster Rebecca Romero, zwemmer Gregor Tait
  RSFW: redelijk safe voor op de werkvloer in een campagne voor Powerade.

  geplaatst op
 • Even een zijgedachte: je werkt je jaren kapot, je houdt alle aspecten van je leven gevangen, alles voor je sport. Je bent professioneel, je wordt zeer serieus genomen. Je mag door al die moeite uitgekozen om naar de Olympische Spelen te gaan voor je land.

  Dus wat doe je dan? Je gaat half naakt in de Playboy staan.

  Wat waanzinnig triest, ondanks de prachtige foto's van de prachtige dames.

  geplaatst op
 • En vergeet de Britten niet (ik waarschuw maar even, haha, ook mannen): http://reclamewereld.blog.nl/campagne/2008/08/08/britse-os-atleten-naakt-in-powerade-reclame

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.