Olympische sporters naakt in Playboy

15 augustus 2008, 16:46

Je kon er natuurlijk op wachten: net als vier jaar geleden heeft mannenblad Playboy weer haar best gedaan om sporters uit de kleren te krijgen. Opnieuw is het de Duitse Playboy dat in de september-editie maar liefst vier Olypische sporters naakt in het blad heeft staan. Dat zijn hockeyster Katharina Scholz, kanovaarster Nicole Reinhardt, zeilster Petra Niemann en judoka Romy Tarangul.

Ben benieuwd of de dames zich realiseren dat wat ze de komende jaren ook presteren op het sportieve vlak, deze naaktfoto’s de boventoon zullen voeren als je zoekt op hun namen in Google. Jaren geleden schreven we bijvoorbeeld over Nederlandse atletes die uit de kleren gingen voor een trainingskamp of over korfbalster Mady Tims die naakt in de Nederlandse Playboy verscheen. En nog dagelijks komen er bezoekers vanuit Google op deze site die op zoek zijn naar naaktfoto’s van deze sporters. Sterker nog, ik kan op basis van de bezoekcijfers zien dat één van de sporters weer in het nieuws is. En ja, ik ben wel eens gevraagd of ik namen van sporters uit mijn archief wilde halen.

“Wie van de Nederlandse sporters gaat uit de kleren?”

Voor wat betreft de Olympische Spelen van Beijing is het natuurlijk wachten wie van de Nederlandse dames uit de kleren gaat voor één van de mannenbladen. Wie van de hockeydames kiest voor het grote geld? Fatima Moreira de Melo wellicht? Of is het één van de beachvolleybalsters Merel Mooren of Rebekka Kadijk? Zijn het de synchroonzwemzusjes Bianca en Sonja van der Velden? We zullen wel zien, maar ik durf er een goede fles wijn op te zetten dat één van de dames zal zwichten voor het geld waarbij ze zich niet zal realiseren welke PR-consequenties dit zal hebben voor de komende jaren!

Olympische sporters naakt in Playboy

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Niek ten Hoopen

  “Rubriek: Gevonden voorwerpen”

  En dan de 4 dames eronder… ergens is dat natuurlijk wel grappig 😉 Betekent de 1 op het eind van de URL ook dat er een deel 2 komt?

  Wat betreft de strekking van het artikel heb je helemaal gelijk. De meeste mensen denken niet na over de PR-consequenties of überhaupt de consequenties van het slingeren van hun eigen naam op het internet. Ik denk dat daar nog wel meer aandacht aan gegeven mag worden…


  15 augustus 2008 om 18:02
  jdevalk

  Fatima Moreira de Melo zou vast haar contract met de Rabobank op het spel zetten dan…


  15 augustus 2008 om 18:11
  ssmeding

  In elk geval heeft Marketingfacts dankzij deze post al goede kaarten in handen om goed gevonden te worden op deze dames, of ze nu daadwerkelijk in de Playboy terechtkomen of niet 😉


  15 augustus 2008 om 19:41
  jpschadde

  Zo groot is dat geld in Nederland nu ook weer niet. Met een oplage van nu 92.000 geloof ik, is er niet fantastisch veel te verdienen. Als je als NL vrouw in de playboy gaat, dan gaat het denk ik meer om de ‘mooi voor nu en later-factor’ dan het geld. Wat is nu 50.000 euro, als je er naakt voor in de Playboy moet staan?

  Als je dat bedrag al haalt. Volgens mij ligt het lager 😉

  Gewaagd gekozen foto trouwens Marco; mijn complimenten ;)!


  15 augustus 2008 om 20:51
  card

  Ik vind het niet zo tof dat er dit soort fotos op een marketing`s fp staan.. of ik ben daar misschien de enigste in? Ik heb niks tegen dit soort fotos, alleen de mensen om me heen krijgen zo`n raar beeld van deze website.


  16 augustus 2008 om 09:40
  media

  @Card: bewust op vrijdag eind van de dag geplaatst; kan me niet voorstellen dat dan nog veel lezers op hun werk zitten. Maandagochtend is dit bericht al weggezakt en zitten de foto’s ‘onder de vouw’, beloofd 😉


  16 augustus 2008 om 09:43
  ewout@onedaycompany.nl

  Even een zijgedachte: je werkt je jaren kapot, je houdt alle aspecten van je leven gevangen, alles voor je sport. Je bent professioneel, je wordt zeer serieus genomen. Je mag door al die moeite uitgekozen om naar de Olympische Spelen te gaan voor je land.

  Dus wat doe je dan? Je gaat half naakt in de Playboy staan.

  Wat waanzinnig triest, ondanks de prachtige foto’s van de prachtige dames.


  17 augustus 2008 om 20:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!