Vergelijkingssites introduceren Check magazine (papier)

Vergelijkingssites introduceren Check magazine (papier)

Na Kieskeurig komen nu andere Nederlandse vergelijkingssites nu ook met een tweemaandelijks papieren magazine. De naam is Check, het eerste nummer (68 pagina’s) moet in november uitkomen in een oplage van 150.000, los gaat een nummer 2,45 euro kosten, het blad wordt uitgegeven voor HUB. Check komt tot stand door een samenwerking van de vergelijkingssites HetBesteProduct.nl, Vergelijk.nl, Independer.nl en Zoover (bron: Emerce).

Tegen Emerce zegt hoofdredacteur Eelko Wester dat een vergelijking met het blad van Kieskeurig.nl onterecht is. Toeval, volgens Wester. ‘Het is niet afgekeken van Kieskeurig.nl. We hebben altijd al dit plan gehad.’ Check moet een bredere insteek krijgen dan Kieskeurig.nl. Naast elektronicaproducten zal er dus ook ruimte zijn voor de vergelijking van online reizen (de reden waarom Zoover aan boord is). De enige vergelijking die tussen het blad van Kieskeurig en Check te maken is, is volgens Wester dat het bij beide bladen draait om ‘internetpartijen die iets met papier gaan doen,’ zo zei hij tegen Twinkle.

Interessante trend in een interessante tijd: internetpartijen ‘die iets met papier gaan doen’. Dagbladoplagen kelderen, maar tijdschriften doen het nog steeds goed. Dat schijnt dan weer te maken te hebben met het generieke karakter van een dagblad, en het special interest karakter van vele tijdschriften. Maar de tijdschriftenmarkt is tevens bijzonder agressief: de concurrentie is moordend. En hoewel we Check niet mogen vergelijken met het blad van Kieskeurig: 150.000 tegen 1,5 miljoen in oplage. Dat moeten we dan maar zien als een uitdaging. Voor Check.

Wester is met Check in ieder geval van plan een volledig magazine neer te zetten met een onafhankelijke redactie. Met columnisten en andere rubrieken. ‘Kieskeurig.nl schrijft vooral over zichzelf. Wij zijn een echt consumentenmagazine,’ zegt hij tegen Emerce. De redactie toont ‘de laatste trends en nieuwe ontwikkelingen, aangevuld met wetenswaardigheden, interviews, columns.’


Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik zou het dan ook meteen goed doen. En qua financiële producten niet alleen leningen vergelijken (Independer), maar ook kijken naar spaar en beleggingsproducten. Juist over deze producten is veel onduidelijkheid. En is het blad ook interessant voor mensen die geld over hebben. Kijk voor een mogelijke samenwerking dan naar partijen als FX.nl en Evestor.nl.

    http://www.fx.nl
    http://www.evestor.nl

    geplaatst op
  • Leuke magazine naam :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.