Weekoverzicht Webanalisten.nl (5): live bezoekers notificatie

Weekoverzicht Webanalisten.nl (5): live bezoekers notificatie

Webanalisten zoeken websiteWekelijks wordt in een artikel hier op Marketingfacts.nl een samenvatting gegeven van het belangrijkste nieuws vanaf Webanalisten.nl. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

 • Woopra: Live bezoekers notificatie
 • Gratis conversie optimalisatie: GratisAdviseurs.nl it is!
 • Word webanalist!
 • Unieke bezoekers belangrijkste data voor mobile webanalist

Woopra: Live bezoekers notificatie
Woopra is een gratis web analytics pakket dat realtime gedrag van bezoekers vastlegd. Het combineert bezoektagging met een desktop applicatie (Java). Met Woopra wordt het mogelijk om direct te zien wie er op je site aanwezig is en daar van de desktop tool een notificatie over te ontvangen. Ook maakt Woopra het mogelijk om direct in contact te treden met je bezoekers, er kan een chat gestart worden waarmee je direct in contact staat met je bezoeker, ongeacht waar hij op je website is.

Gratis conversie optimalisatie: GratisAdviseurs.nl it is!
We have a winner! Het is bekend welke website middels input van de webanalisten.nl lezer met ondersteuning van de webanalisten.nl bloggers geoptimaliseerd gaat worden voor conversie. Na een vliegende start van Marketingfacts bleek de strijd te gaan tussen Kindamuzik.net en GratisAdviseurs.nl. De laatste heeft gewonnen met bijna de helft van alle stemmen.

Word webanalist!
Op dit moment staan er in de VS 1500 webanalisten vacatures open op Monster.com. Een enorm aantal. In Nederland zal de vraag naar webanalisten zeer waarschijnlijk ook alleen maar blijven toenemen. Denk je het in je te hebben om webanalist te worden, bekijk dan wat je nodig hebt om een (betere) webanalist te worden

Unieke bezoekers belangrijkste data voor mobile webanalist
Niet de mobiele operator of het mobiele device is de belangrijkste metric voor webanalisten binnen mobile web analytics, nee: de unieke bezoeker. Dit is niet heel vreemd, aangezien het meten van unieke bezoekers de randvoorwaarde is om verder te meten.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Er staan op dit moment meer dan 5.000 online marketing vacatures open op monster.com dus ik denk dat ik me maar niet ga specialiseren tot webanalist ;-).

  Wel handig die "gratis" tools zoals Woopra, door deze tools wordt webalyse steeds beheersbaarder. Maar pleit dat niet juist meer om je als web analist breder te gaan orienteren?

  geplaatst op
 • @bas zijn online marketing vacatures niet de vacatures van bedrijven die niet begrijpen dat het niet werkt om zo breed naar mensen te zoeken? Dat wordt vanzelf wel minder. Leve de niche :-)

  Lees eens dit artikel over de 7 eigenschappen van succesvolle webanalisten: krijg je meteen een beeld van hoe breed dat werk eigenlijk is en hoe belangrijk ze zijn in een organisatie: http://www.webanalisten.nl/beheer/organisatie/de-7-gewoonten-van-succesvolle-webanalisten.html

  geplaatst op
 • @Ton nee dat zijn die bedrijven die nog geen geld hebben voor specialisten maar wel voor een manager zoals ik. Ik ben dan ook mateloos populiar ;-) Maar serieus ik zou graag voor al mijn klanten een webanalist inhuren of het deels zelf doen. Jammer genoeg is er vaak te weinig tijd voor en worden andere zaken (nog) als prioriteit gezien.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.