Zomergasten via Cover it Live

Zomergasten via Cover it Live

Ronald Plasterk in Zomergasten 2008Gisteravond is Zomergasten 2008 begonnen met Ronald Plasterk (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) als eerste gast van gastheer Bas Heijne. Na een matige start waarin zowel Plasterk als Heijne duidelijk nog in hun rol moesten groeien, werd het een boeiende uitzending waarin Plasterk een gepassioneerd onderzoeker bleek en Heijne een goed luisteraar. Heijne had wat mij betreft nog wel iets scherper mogen zijn en op bepaalde momenten kunnen doorvragen. Maar een prima start dat veel goeds belooft voor de rest van de zomeravonden!

Net als vorig jaar heb ik de uitzending gekeken terwijl ik gelijktijdig online discussieerde met anderen via Twitter en CoveritLive. Coveritlive is een live-blogging tool dat inmiddels zo’n half jaar op de markt is en voor diverse events is ingezet. Gisteravond heb ik de tool gebruikt om samen met anderen de uitzending van Zomergasten te verslaan. Jammer dat Twitter en Coveritlive nog niet zijn geintegreerd, maar wat mij betreft biedt de tool zeker mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van social tv.

Voor wie interesse heeft, het gehele script staat nog onbewerkt online op mijn priveblog upstream.nl.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zomergasten trok gisteren overigens 529.000 kijkers.

  geplaatst op
 • Hi.
  Ik heb de uitzending gezien. Plasterk vind ik los van zijn politieke idealen een zeer interessante verschijning, fris, energiek en positief ingesteld. Het was imo ook een prima avondprogramma; veel plasterk, weinig presentator. Op je website heb ik coveritlive bekeken, althans de 'log' daarvan. Kan je me vertellen wat het verschil is tussen een chat en coveritlive? Dat is mij niet duidelijk.
  Hgr

  geplaatst op
 • Het probleem met het script is dat het niet vlak (injected) in je pagina staat en dus slecht vindbaar is.

  Natuurlijk is dit gewoon een zoveelste iteratie op het concept chatroom/IRC in een webbased variant. Zo oud als het internet zelf, bijna. Een andere tolo die we tijdens het EK gebruikten was de channels functionaliteit van Jaiku, en dat werkt ook best aardig om tijdens een gezamenlijk event contact te houden: http://jaiku.com/channel/Euro2008

  geplaatst op
 • @marcoderksen: heb de demo en de site van coverit bekeken, leuke tool met handige features....in mijn ogen zeer nuttige aanvulling. Ga het zeker eens gebruiken. ;-)

  geplaatst op
 • Een leuke chat tool waar ik net van hoor is Talkinator. Spreek een kanaal af: http://www.talkinator.com/t8r.jsp?b=marketingfacts
  En iedereen die erheen gaat kan direct meechatten, geen registratie niks. Je kunt de chatbox ook op sites embedden. Makkelijker kan bijna niet, misschien leuk om hier op de site te plakken?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.