NRC herhaalt zich met artikel over streetstyle blogs

NRC herhaalt zich met artikel over streetstyle blogs

Streetstyle blogs zijn de nieuwe trendspotters (bron: NRC)

The Cool Hunter schreef jaren geleden al over het fenomeen streetstyle blogs, websites met straatfoto’s van hip geklede mensen uit steden als Amsterdam, Berlijn, Helsinki, Los Angeles, Moskou, New York, Parijs (inmiddels ook andere steden) en Tokyo. The Cool Hunter noemde deze streetstyle blogs de nieuwe trendspotters voor mode.

Vandaag verscheen in het NRC een uitgebreid artikel over streetstyle blogs. Beetje laat maar verder een prima artikel van auteur Deirdre Das. Alleen, waarom herhaalt NRC zichzelf? Hetzelfde artikel verscheen namelijk enkele maanden geleden ook al in de NRC.next:

Streetstyle blogs zijn de nieuwe trendspotters (bron: NRC.next)

Wie kent er overigens goede Nederlandse streetstyle blogs?


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • NRC en NRC.next zijn natuurlijk twee verschillende titels met in hoofdzaak verschillende lezers. Beide kranten wisselen voortdurend content uit, dus dit hergebruik is op zich niet vreemd. Dat dit artikel enkele maanden oud is, da's minder sterk. Maar ach, een kniesoor / blogger die daar op let... ;)

  geplaatst op
 • Da's waar, zelfs de omroepen herhalen in de zomer en aangezien vandaag eindelijk de zon schijnt ;-)

  geplaatst op
 • Weliswaar geen Nederlandse streetstyle blog, maar The Sartorialist is de perfecte blog van street fashion.
  http://thesartorialist.blogspot.com/

  geplaatst op
 • Oops, ik zag net dat die al onder "New York" vermeld stond.

  geplaatst op
 • Wel leuk artikel! Maar zo nieuw is het hele gebeuren niet meer. Iedereen kan nu gaan bloggen, maar dat heeft ook wel wat. Zo krijgen ook individuen een stem op het web. Zie bijvoorbeeld FreshVille. Eigenlijk een forum, maar leden bloggen (delen weetjes) en discussieren over de nieuwste freshness. Verder hebben merken zelf vaak nu een blog geïntergreerd in hun site zoals MESMO en onze Piet Parra. En Coolhunters als HighSnobiety hebben onder Colums, meerdere merken een (sub)blog gegeven. Een blog dat ik ook vaak check is deze van HypeBeast. Nu zijn mijn tips op :)

  geplaatst op
 • Wellicht leuk om te weten is dat de founder van Habbo als neven-hobby het vastleggen van de Helsinki streetstyle heeft. Dat doet hij al jaren en ik moet zeggen dat Helsinki een dankbare stad is voor deze hobby, want je kijkt je echt je ogen uit in het straatbeeld.

  Zijn werk (en dat van zijn vriendin) is te vinden op: http://www.hel-looks.com/about.html

  Christian

  geplaatst op
 • Aanleiding zal wel het fotofestival in Arles zijn dat dit jaar in het teken staat van Mode. Ik zag in Arles een verzameling streetstyle magazines en websites op de tentoonstelling "From the street to the blog". De schrijver van NRC is vast ook in Arles geweest :)

  Zie ook http://damstyle.blogspot.com/2008/07/arles-from-street-to-blog.html

  geplaatst op
 • Volgens mij herhaalt NRC in de zomer regelmatig artikelen. Als ik het goed heb staat dat er ook bij.

  geplaatst op
 • @Matthijs: zag vanmorgen ook weer een artikel dat ik tijdje terug al in NRC had gelezen. Staat dat er bij? Is me niet opgevallen, straks eens kijken!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.