• Mobile
  wordt gesponsord door

EK2008 streams via NOS groot succes

EK2008 streams via NOS groot succes
, Habbo.nl

{title}Het EK 2008 is gisteren afgelopen met Spanje als uiteindelijke EK winnaar. Ook bij de Ster maken we de balans op na bijna 1 maand livestreams en pre-rolls (15sec) via de NOS EK website. Marco Derksen gaf eerder al aan dat de website halverwege het toernooi al ruim een miljoen kijkers trok.

We begonnen op zaterdag 7 juni 2008, gisteren (29 juni) was dus de finale. In totaal zijn er 5.851.000 livestreams opgevraagd met als verdeling 3.655.000 (Silverlight) en 2.196.000 via de Nebo player. De piek lag op dinsdag 17 juni toen Nederland tegen Roemenie speelde en Frankrijk tegen Italië met in totaal 504.000 opgevraagde streams die dag. Beide wedstrijden waren tegelijk te volgen.

Wellicht dat Roeland van de NOS nog wat cijfers kan toevoegen? Van bijvoorbeeld de hoeveelheid opgevraagde (korte) video’s (interviews, reacties), unieke bezoekers etc. De homepage van de EK website telde in totaal 2.771.000 views tot gisteren.

We begonnen voorzichtig met de schatting van aantal opgevraagde streams richting onze adverteerders omdat de wedstrijden natuurlijk gewoon op normale tijden en via TV gevolgd konden worden. Uiteindelijk werd het een groot succes en konden ze het bij KPN (bandbreedte) maar nét aan. De pre-rolls (15 sec) voor de live streams zijn eerst aangeboden aan de officiële EK sponsoren maar op CocaCola na uiteindelijk ingevuld door: Nationale Nederlanden, Expert, ABN-Amro, ING, Atag, Nuon, Pfizer, L’Oreal en Samsung. Wat opviel was dat het evenement pas verderop het toernooi ging (op)leven bij adverteerders en niet een paar weken van tevoren. Het EK is nu voorbij maar de livestreams voor de Tour de France komen er volgend weekend alweer aan!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • eerder artikel over capaciteit KPN:

  NOS: KPN moet capaciteit sportstreams verhogen

  http://webwereld.nl/ref/newsletter/51591

  geplaatst op
 • Persoonlijk ben ik erg geintreseerd in de volgende dingen
  1) Piek hoeveelheid Concurrent streams.
  2) Hoeveel % van de users bekeken de stream langer dan +-5 minuten
  3) Gemiddelde kijkduur per user

  Het aantal opvragen van de stream is naar mijn mening niet intressant net zoals dat pageviews niet zo intressant meer zijn. Het is namelijk boeiender om te weten hoelang je een user kunt boeien.

  geplaatst op
 • Tour de France 2008 website staat inmiddels Live

  http://tour2008.nos.nl/

  @Kjeld
  Daar kan Roeland van de NOS antwoord op geven....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.